Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για την φωτιά στη Σταμάτα Αττικής

Ελλάδα
Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για την φωτιά στη Σταμάτα Αττικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 17:15

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιήσει στις 17:15 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, για τη σημερινή πυρκαγιά στις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως έντρομοι κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις οικίες τους και παρακολουθούν την εξέλιξη της φωτιάς ελπίζοντας ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα καταφέρουν να ανακόψουν το καταστροφικό της έργο.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται σε πυκνή πευκόφυτη έκταση από τη Ροδόπολη προς τον Διόνυσο και έχει επεκταθεί, με πολλές διάσπαρτες εστίες.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που οι ριπές τους φθάνουν τα επτά μποφόρ δυσχεραίνοντας πολύ τις προσπάθειες κατάσβεσης .

Επί ποδός επιχειρούν περισσότεροι από 80 πυροσβέστες, 5 καναντέρ και 5 ελικόπτερα .

Ο οικισμός γαλήνη έχει ήδη εκκενωθεί και η φωτιά έφτασε και στα όρια του Διονύσου.

Κάποια σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στον Διόνυσο και τη Ροδόπολη και πυροσβέστες επιχειρούν να σβήσουν τις εστίες πυρκαγιάς μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Επείγουσα ειδοποίηση έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό των σπιτιών.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.

(Φωτογραφία IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News