Ελλάδα

Kλέαρχος Μαρουσάκης: Καύσωνας προς των πυλών - Γιατί θα θυμίζει το 1987

Τι είπε ο μετεωρολόγος στο ράδιο 98,4

Στους 43 βαθμούς κελσίου αναμένεται να φθάσει ο υδράργυρος μέσα της εβδομάδας με διάρκεια περίπου επτά ημερών, όπως ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει στο ράδιο 98.4

Το θερμό κύμα θα επηρεάσει όλη την Ελλάδα με μεγαλύτερη ένταση την ενδοχώρα και τη Νότια Κρήτη. Σε ρυθμό καύσωνα θα κινείται ως φαίνεται όλη η ΝΑ Ευρώπη όπως επίσης η Κύπρος αλλά και η Τουρκία.   Στο 3 ο δείκτης επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιάς σήμερα στην Κρήτη σύμφωνα με το χάρτη της ΓΓΠΠ.  

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 42 με 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ προς το παρόν είναι ακόμη άγνωστη η διάρκεια του καύσωνα. «Ενδέχεται να πάμε έτσι μέχρι και τις 5 με 7 Αυγούστου», ανέφερε ο μετεωρολόγος. «Προς τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας επικρατεί αρκετή δροσιά. Τα μελτέμια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας. Σιγά σιγά έρχονται οι πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής και θα επηρεαστεί η χώρα μας με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, τουλάχιστον ως προς τη διάρκειά του, ο καύσωνας αυτός θα θυμίζει τον ισχυρό καύσωνα του 1987. Κρατήστε όμως ότι οι υποδομές είναι πολύ διαφορετικές. Δεν αποκλείεται όμως το κύμα καύσωνα να κρατήσει 7-10 ημέρες».

Όπως ανέφερε από την Τετάρτη και μετά θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, αλλά δυσκολότερα θα είναι το Σαββατοκύριακο, οπότε και η καυτή αέρια μάζα θα κατακλύσει το σύνολο της χώρας μας και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 45 βαθμούς Κελσίου. «Θα υπάρξει ένα "παιχνίδι" της θερμής αέριας μάζας με το μελτέμι για αυτό και χρειάζεται προσοχή μέχρι να περάσει αυτό το ισχυρό κύμα καύσωνα. Θα είναι ο ισχυρότερος καύσωνας για το καλοκαίρι», είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πηγή: φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια