Ν. Χαρδαλιάς: 1 rapid και 1 self test εβδομαδιαία, για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες σε εστίαση - τουρισμό

Κρήτη
Ν. Χαρδαλιάς: 1 rapid και 1 self test εβδομαδιαία, για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες σε εστίαση - τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «πορτοκαλί» επίπεδο ανεβαίνουν οι Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Λασιθίου

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση θα κάνουν πλέον υποχρεωτικά 2 τεστ την εβδομάδα (ένα rapid και ένα self) σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Παράλληλα, ανέφερε πως ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το κόστος για το rapid test θα χρεώνεται ο ίδιος ο πολίτης, ο εργοδότης ή θα πραγματοποιείται με κάποιο τρόπο δωρεάν.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως οι Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Λασιθίου ανεβαίνουν στο «πορτοκαλί» επίπεδο επιτήρησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται, γεγονός που δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό.

Για την Μύκονο δήλωσε πως τα δεδομένα δείχνουν ακόμη υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης, όμως δεν υπάρχουν νέες συρροές και τα νέα κρούσματα έρχονται από ήδη υφιστάμενες συρροές.

«Τα πρόσθετα μέτρα ανέκοψαν την διασπορά, και τα επόμενα 24ωρα θα αποφασιστεί αν τα μέτρα επεκταθούν και μετά την ερχόμενη Δευτέρα», ανέφερε.

Για την κριτική που δέχτηκαν για τα πρόσθετα μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «οι ίδιοι που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που ελήφθησαν, θα έλεγαν πως η κυβέρνηση έδειξε αμέλεια και δεν έλαβε νέα μέτρα, αν δεν κάναμε κάτι».

Παράλληλα, υπενθύμισε το μέτρο υποχρεωτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, όπως τα σοκάκια στα νησιά, ενώ σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι από την Δευτέρα σε επιχείρησης περιοχές που προβληματίζουν υγειονομικά τους ειδικούς.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News