ΣΥ.Φ.Α.Κ.: Στηρίζει την προσπάθεια για την ίδρυση του Φαρμακείου στο ακριτικό Καστελόριζο

Κρήτη
ΣΥ.Φ.Α.Κ.: Στηρίζει την προσπάθεια για την ίδρυση του Φαρμακείου στο ακριτικό Καστελόριζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτελεί προσπάθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσων και των υπόλοιπων φορέων της περιοχής

Το ακριτικό Καστελόριζο, επιτέλους απόκτησε το δικό του Φαρμακείο. Από σήμερα, μία φαρμακοποιός και μία βοηθός θα προσφέρουν υπηρεσίες φαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κ. Νίκος Φουτούλης, ανέδειξε την πολυετή προσπάθεια για την ίδρυση του φαρμακείου, ξεπερνώντας όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Τελικά, ήταν η ιδιωτική πρωτοβουλία που συνέβαλε και έφερε το αποτέλεσμα που τόσα χρόνια επιδίωκε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς.

Σημαντικός ήταν και ο ρόλος της Περιφέρειας Δωδεκανήσου σε ό,τι αφορά τη στήριξη των διαδικασιών για τη λειτουργία του φαρμακείου.

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης στήριξε αυτή την προσπάθεια. Στον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Απόστολο Γενετζάκη και στον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου κ. Δημήτρη Αλιμπέρτη, οι οποίοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΥΦΑΚ δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην τελευταία γραμμή του Ελληνισμού με σκοπό να βοηθήσουμε σε μία εθνική προσπάθεια για άλλη μία φορά. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου και των υπόλοιπων φορέων της περιοχής για την ίδρυση του φαρμακείου στο Καστελόριζο – ένα φαρμακείο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών, με σκοπό να έχουν πρόσβαση στη σωστή φαρμακευτική περίθαλψη την ώρα που χρειάζονται το φάρμακό τους δια χειρός φαρμακοποιού. Είμαστε συνεχείς αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε οικονομικά το φαρμακείο του Καστελόριζου σε ετήσια βάση».

To Φαρμακείο πήρε το όνομα «Παύλος Γιαννακόπουλος» λόγω της πολυετούς προσφοράς του στον κλάδο των φαρμακοποιών και της στήριξής του στα Δωδεκάνησα και την ακριτική Ελλάδα. Άξιος συνεχιστής είναι η εταιρεία του ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., που μέσω δωρεάς της για την ενίσχυση του Πολυδύναμου

Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης (Καστελόριζο), οι Υπηρεσίες υγείας στο νησί έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά σε συνδυασμό με την ίδρυση του φαρμακείου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δωδεκανήσου κ. Χαρούλα Γιασιράνη, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς και ο Πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. κ. Δημήτριος Γιαννακόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News