Αναζητούνται δωμάτια καραντίνας στην Κρήτη - Ποιο είναι το κόστος αποζημίωσης

Κρήτη
Αναζητούνται δωμάτια καραντίνας στην Κρήτη - Ποιο είναι το κόστος αποζημίωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι όροι συμμετοχής για τους επαγγελματίες

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συνολικά 370 δωμάτια καραντίνας απευθύνει το υπουργείο Τουρισμού σε επαγγελματίες, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού σε μια σειρά τουριστικές περιοχές.

Για την Κρήτη συγκεκριμένα αναζητούνται 30 δωμάτια καραντίνας για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Οι προορισμοί για τους οποίους επαγγελματίες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση είναι:

εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων Κρήτης καθώς και εντός των Νήσων έως 30 δωμάτια σε κάθε ΠΕ.

Αναλυτικότερα για άλλα νησιά της χώρας :

Κερκύρας έως 40 δωμάτια,

Πάρου έως 130 δωμάτια,

Μυκόνου έως 30 δωμάτια,

Νάξου έως 30 δωμάτια,

Σκοπέλου έως 25 δωμάτια και

Αλοννήσου έως 25 δωμάτια

Το κόστος αποζημίωσης υπολογίζεται ανά δωμάτιο και διαμορφώνεται σε 15 ευρώ/ημέρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ όταν τα δωμάτια είναι κενά και προσαυξάνεται κατά 45 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου κόστους σίτισης και ΦΠΑ, όταν γίνεται χρήση των δωματίων.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι δικαιούχοι θα λάβουν, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής των προβλεπόμενων δικαιολογητικών προκαταβολή, ίση με το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη μίσθωση του συνόλου των δωματίων επί του κόστους μίσθωσης κενού δωματίου, ήτοι 15 ευρώ/δωμάτιο, για όλο το χρονικό διάστημα μίσθωσης.

Τα δωμάτια φιλοξενίας των ατόμων σε καραντίνα πρέπει να έχουν φυσικό επαρκή αερισμό. Εάν δεν είναι εφικτός ο φυσικός αερισμός, θα πρέπει ο τεχνητός αερισμός να παρέχει 100% φρέσκο αέρα χωρίς ανακύκλωση. Κάθε άτομο θα πρέπει να διαμένει σε ξεχωριστό δωμάτιο με εσωτερική ατομική τουαλέτα εξοπλισμένη με υγρό σαπούνι και νερό.

Εάν δεν είναι δυνατόν τα άτομα της ίδιας οικογένειας να τεθούν σε καραντίνα σε ξεχωριστά δωμάτια, τότε θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ των κρεβατιών απόσταση 1 μέτρου. Τα άτομα σε καραντίνα θα πρέπει να διατηρούν τουλάχιστον 1 μέτρου απόσταση μεταξύ τους κάθε στιγμή.

Οι μισθώσεις θα διαρκέσουν το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου 2021. Εφόσον την 31η Οκτωβρίου 2021 διαμένουν πρόσωπα στα ως άνω καταλύματα και μέχρι τη συμπλήρωση των αναγκαίων ημερών διαμονής που έχουν οριστεί για το καθένα εξ αυτών από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, καταβάλλεται από το Υπουργείο Τουρισμού πρόσθετη οικονομική αποζημίωση.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 19/07/2021

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση ενδιαφέροντος εδώ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News