Ελλάδα

Μ. Θεοδωρίδου: «Κανένα εμβόλιο δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα» - Κατ' οίκον εμβολιασμοί - Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για αυθημερόν εμβολιασμό - Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό

Στους πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν απευθύνθηκε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κάνοντας αναφορά στο ρόλο της Εκκλησίας, ώστε να πειστούν όλοι εκείνοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τη χρήση των παραπάνω εμβολίων τα οποία σώζουν ζωές, όπως είπε, καθώς το τελευταίο διάστημα πολλά ακούγονται από τους αρνητές, αναφορικά με το τι περιέχουν τα εμβόλια.

Οι λειτουργοί της εκκλησίας θα δώσουν ώθηση ώστε οι πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να εμβολιαστούν, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αναμφισβήτητα ο πράος λόγος των λειτουργών της εκκλησίας συνυφασμένος με το κήρυγμα της αγάπης που δέχονται οι πιστοί θα είναι ιδιαίτερα πιστικός».

«Κανένα εμβόλιο δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα, χρησιμοποιούνται κυτταρικές σειρές, όχι ιστοί, στον τρόπο παρασκευής των εμβολίων, τα οποία ελήφθησαν πριν από δεκαετίες», είπε η κ. Θεοδωρίδου, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την ανησυχία και τον φόβο των πολιτών.

Παράλληλα η κ. Θεοδωρίδου συμπλήρωσε πως «τα κύτταρα αυτά αφαιρούνται πριν ολοκλήρωση παρασκευής των εμβολίων, επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τα εμβόλια που σώζουν ζωές».

Μ. Θεμιστοκλέους: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για κατ' οίκον εμβολιασμό

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να δηλώσουν τους ασθενείς - πολίτες, οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια για κατ' οίκον εμβολιασμό.

Η πιστοποίηση για την ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε γιατρό του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Ο εμβολιασμός κατ' οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτη γιατρό είτε από κινητά συνεργεία της επιχέιρησης "Ελευθρία", με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Πρόσθεσε ότι η ένταξη ιδιωτών γιατρών στο πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά και απεύθυνε εκ νέου κάλεσμα έτσι ώστε να ενταχθούν περισσότεροι στο πρόγραμμα.

Επίσης, από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα εμβόλια αυθημερόν.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν κλείσει ραντεβού 20.000 έφηβοι.

Πρόσθεσε ότι σήμερα η μέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 85.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 9. 780.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5. 450.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% του γενικού πληθυσμού και στο 61% του ενήλικου πληθυσμού.

Επίσης, περισσότεροι από 4. 626.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 44% στο γενικό πληθυσμό και 52% στον ενήλικο πληθυσμό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια