Δολοφονία - Φολέγανδρος: Τελευταίο «αντίο» σήμερα στη Γαρυφαλλιά - Πώς ξεκίνησαν όλα

Ελλάδα
Δολοφονία - Φολέγανδρος: Τελευταίο «αντίο» σήμερα στη Γαρυφαλλιά - Πώς ξεκίνησαν όλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετοιμάζει την απολογία του ο 30χρονος

Σήμερα θα «αποχαιρετήσουν» συγγενείς και φίλοι στην 26χρονη Γαρυφαλλιά που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, ενώ ο 30χρονος ετοιμάζει την απολογία του κρατούμενος στη Νάξο, αφού πήρε προθεσμία για την Τρίτη.

Η κηδεία της άτυχης γυναίκας θα τελεστεί σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Βέλο Κορινθίας, στον τόπο καταγωγής της.

Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή, όταν έπεσε στο νερό και ότι η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός.

Επίσης, οι κακώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια.

Ο 30χρονος ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Κατά την ομολογία του, ο δολοφόνος επικαλέστηκε συχνούς τσακωμούς μεταξύ του ζευγαριού που βρισκόταν στο νησί για διακοπές.

«Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε κι αυτή ήταν η κυριότερη αιτία της έντασης μεταξύ μας. Αυτό έγινε και την ημέρα που ήμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, προχθές» δεν δίστασε να πει στους αστυνομικούς, ομολογώντας ότι την έσπρωξε από τα βράχια και την εγκατέλειψε στη θάλασσα μόλις διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί έσπρωξε την κοπέλα, απάντησε ότι «ήταν η κακιά η ώρα, μαλώσαμε, χάλασε η φάση» και πρόσθεσε ότι «δεν ήθελα να την σκοτώσω και δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα». Ωστόσο, ο 30χρονος οδηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

«Υποπτευόταν τον δράστη ότι παρακολουθούσε τα μηνύματά της»

Νέα στοιχεία για την υπόθεση δολοφονίας αναμένει να έχει στα χέρια του σήμερα, Δευτερα, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση για λογαριασμό της οικογένειας του θύματος.

Όσον αφορά στην επαφή του με τους γονείς του θύματος, είπε πως γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο πατέρας της 26χρονης επικοινώνησε μαζί του.

«Η μητέρα δεν είχε δυνατότητα να μιλήσει μαζί μου. Εκείνο που μου ζήτησε είναι στο πλαίσιο της δίκαιης δίκης, ο κατηγορούμενος να τιμωρηθεί με τη μεγαλύτερη ποινή. Του είπα ότι αυτό δεν είναι δική μου λειτουργία, αλλά των δικαστών που θα δικάσουν, είναι τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι. Η δίκη θα γίνει σε δικαστήριο είτε στη Νάξο είτε στη Σύρο, γιατί δεν υπάρχουν άλλα δικαστήρια σε πρώτο βαθμό που να δικάζουν αυτά τα εγκλήματα», είπε ο κ. Κούγιας στον ΑΝΤ1.

«Η μητέρα επικοινώνησε μαζί μου με προσωπική της πρωτοβουλία, μου είπε ότι έχει κάποια στοιχεία τα οποία θέλει να μου δώσει αύριο, είτε πριν είτε μετά την κηδεία. Μου είπε ορισμένα στοιχεία. Μου είπε πρώτα από όλα, ότι η γνωριμία ήταν περίπου ενός έτους, δεν ήταν σχέση... δεν υπήρχε σοβαρή σχέση με την έννοια του να έχει υπάρξει γνωριμία των γονέων της κοπέλας, γνώριζαν ότι υπάρχει αυτό το πρόσωπο στη ζωή του παιδιού τους.

Μου είπε όμως η μητέρα, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η κοπέλα της είπε ότι νιώθει πως ο δράστης παρακολουθεί τα μηνύματά της. Και ρώτησε, επειδή ο δράστης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε η οικογένεια για τη σχολή του με την πληροφορική, εάν είχε τη δυνατότητα αυτή να το κάνει, η μητέρα προσπάθησε να μάθει και της είπε ότι πράγματι είχε τη δυνατότητα, αν είχε ειδικές γνώσεις να παρακολουθεί τα μηνύματα και αυτή ήταν η τελευταία πληροφόρηση που είχα από τη μητέρα. Αύριο δεν γνωρίζω τι θα μου πει. Εμάς μας ενδιαφέρει να παρέμβουμε στη δικογραφία».

Πώς ξεκίνησε ο άγριος καυγάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα που δεν γνώριζαν ούτε τα άτομα από το στενό τους περιβάλλον. Οι τσακωμοί το τελευταίο διάστημα ήταν αλλεπάλληλοι αλλά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (16-07-2021) η κατάσταση ξέφυγε για έναν απίθανο λόγο, που έμελλε να οδηγήσει στο φονικό.

Σύμφωνα με τη συμπληρωματική κατάθεση του 30χρονου, όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχαν επειδή πήραν λάθος δρόμο. Το ζευγάρι ήθελε να πάει σε άλλη τοποθεσία του νησιού αλλά κάπου έχασε το δρόμο. Αυτό ήταν η αιτία για να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ του 30χρονου και της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που οδήγησε στον θάνατό της. Ο 30χρονος φέρεται να την κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο για τον προορισμό τους και άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, που κατέληξε στο να την πετάξει από τα βράχια στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε πως έχασε τον έλεγχο, επειδή η σύντροφός του, τον ειρωνεύτηκε. Υποστήριξε πως οι προσβολές που δεχόταν το τελευταίο διάστημα ήταν συνεχείς.

Επιχείρησε να ρίξει όλη την ευθύνη στην αδικοχαμένη Γαρυφαλλιά που όπως τόνισε στους αστυνομικούς, τον προκαλούσε με κάθε τρόπο. Τη μέρα του εγκλήματος και ενώ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό του, υπήρξε νέος έντονος τσακωμός. «Έχασα τον έλεγχο την ώρα που οδηγούσα και το αυτοκίνητο έφυγε εκτός δρόμου.»

Η αντίστροφη μέτρηση για το φονικό είχε ήδη ξεκινήσει. Όπως διαπιστώθηκε όταν βγήκαν έξω ο 30χρονος άρχισε να χτυπά την 26χρονη με πρωτοφανή αγριότητα και κάποια στιγμή την έριξε στη θάλασσα. Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι η νεαρή κοπέλα είχε κακώσεις στα χέρια, στα πόδια και την πλάτη της, προφανώς από την πτώση της από τα βράχια, όταν την έσπρωξε ο 30χρονος σύντροφός της, στην παραλία Λυγαριά στη Φολέγανδρο.

Μοιραία, από τα χτυπήματα, η 26χρονη δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν έπεσε στη θάλασσα, αν και ήταν ακόμα ζωντανή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από πνιγμό. Στην παραλία βρέθηκαν κηλίδες αίματος, ένα από τα σκουλαρίκια που φορούσε και κομμάτια από το κολιέ που είχε σπάσει.

«Δεν ήθελα να την σκοτώσω ούτε το είχα προσχεδιάσει» τόνισε ο καθ’ ομολογίαν δράστης. Ισχυρίστηκε ότι βούτηξε για να τη βρει και όταν την είδε αναίσθητη, αντί να τη βοηθήσει, αποφάσισε να φύγει, αφήνοντάς την να πεθάνει! Μέσα στη θάλασσα, του έφυγε το τσαντάκι του, μέσα στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν την ταυτότητά του. Από τότε υπήρχε οι βεβαιότητα στις Αρχές, ότι βρίσκονταν μπροστά σε ένα στυγερό έγκλημα.

«Προσπάθησε να πάει στο λιμάνι του νησιού για να φύγει»

«Σπούδαζε τόσα χρόνια, πήγαινε για πρώτη φορά διακοπές μόνη της με έναν άντρα που γνώριζε λίγο και τη σκότωσε», είπε ο πατέρας της νεαρής γυναίκας, μιλώντας στον Alpha.

Όπως ανέφερε η 26χρονη «προσπάθησε να πάει στο λιμάνι του νησιού για να φύγει, αλλά ο 30χρονος την πρόλαβε».

«Ήταν η πρώτη της σχέση, έμπλεξε χωρίς να καταλάβει. Αυτός ο άνδρας πρέπει να σαπίσει στη φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Να είναι το παιδί μου το τελευταίο»

«Δεν πιστεύω στην κακιά στιγμή. Πιστεύω στους κακούς ανθρώπους και στις κακές συμπεριφορές» είπε στον ΣΚΑΪ η μητέρα της δολοφονημένης κοπέλας.

«Να είναι το παιδί μου το τελευταίο. Καμία άλλη μάνα να μη το ζήσει αυτό. Μάθετε στα αγόρια σας, σας παρακαλώ, να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν άξιζε σε αυτό το πλάσμα αυτό. Εμείς θα συνεχίσουμε τη ζωή. Θα κάνουμε κάτι για τη Γαρυφαλλιά, να μην φύγουν άλλα κορίτσια έτσι», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Σας παρακαλώ περάστε αυτό το μήνυμα: ότι πρέπει να είναι η τελευταία η Γαρυφαλλιά, το παιδί μου που πέφτει στα χέρια ενός άνανδρου άνδρα και πρέπει εμείς οι μανάδες να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω».

Αναφερόμενη στον 30χρονο δολοφόνο είπε: «Δεν έχω γνωρίσει τον νεαρό. Μόνο στην κρίση του παιδιού μου, που μου έλεγε ότι είναι ένα καλό παιδί, αλλά έβλεπα κάποιες χειριστικές ενδεχομένως συμπεριφορές, αλλά πάνω στον έρωτα ένα παιδί ίσως και να μην τα είχε δει».

«Δεν έχω τίποτα να πω σε αυτόν. Θα ήθελα να πω για τελευταία φορά στο παιδί μου ότι το αγαπώ και εγώ και η οικογένειά μας και ότι δεν έκανε κάτι λάθος», συνέχισε.

Η μητέρα της νεαρής είπε ακόμα ότι δεν θέλει εντάσεις. «Θέλω με ηρεμία να θρηνήσω το παιδί μου, που κάποιος του αφαίρεσε τη ζωή με αυτόν τον άρρωστο τρόπο».

«Εμείς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε η ίδια οικογένεια. Έσπασε ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσά μας. Είναι το πρώτο μάς παιδί. Είναι άλλα τρία μετά», είπε.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω για το παιδί μου είναι ότι ήταν ένα αξιόλογο πλάσμα, πολύ αγαπητό, ένας επιστήμονας, ένα δώρο για εμένα, για την οικογένειά μου, για τα αδέρφια της, για την επιστήμη της, για τον τόπο που ζούμε, ένα εξαιρετικό πλάσμα και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, που μόνο άνανδρους και αλήτες μπορώ να τους χαρακτηρίσω, που παίρνουν ένα κορίτσι στις διακοπές και αντί να το προστατεύσουν, τού φέρονται με αυτό τον τρόπο», είπε ακόμα.

Τέλος, αναφερόμενη στη μητέρα του δράστη είπε:

«Έχω να πω ότι την καταλαβαίνω, αλλά ότι εγώ έχω κάνει παλικάρια και εκείνη δυστυχώς γέννησε έναν δολοφόνο».

cnn - newsit

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News