Γηροκομείο Βόλου: «35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν – 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ελλάδα
Γηροκομείο Βόλου: «35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν – 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του γηροκομείου Βόλου

«Το πρόβλημά μας είναι η άρνηση του προσωπικού, καθώς 35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν, δηλαδή το 65% του προσωπικού. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρνητές, διαφωνούν κάθετα».

Αυτό τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Παύλος Πάνος  πρόεδρος του γηροκομείου Βόλου, στο οποίο καταγράφηκαν 9 κρούσματα κορονοϊού. «Έχουμε κάνει ενημερωτικές ημερίδες με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, προσπαθήσαμε το Δ.Σ πολλές φορές να τους μιλήσουμε για να τους μεταπείσουμε, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι επικαλούνται «πολλές δικαιολογίες» για λόγους υγείας ή επικείμενη εγκυμοσύνη, ενώ κάποιοι λένε ότι θα περιμένουν να δουν πως θα πάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και θα αποφασίσουν τον Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί ότι στο γηροκομείο Βόλου φιλοξενούνται 100 ηλικιωμένοι και υπάρχουν 55 εργαζόμενοι. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ηλικιωμένους. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, με λίγο πυρετό και κάποια συμπτώματα όπως δύσπνοια. Ένας εξ αυτών έχει μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο, κατόπιν εντολής του ΕΟΔΥ. Οι υπόλοιποι είναι σε καραντίνα, σε όροφο covid, εντός του Ιδρύματος. Όλοι οι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις.

Επίσης βρέθηκαν θετικοί 4 εργαζόμενοι. Η μια εξ αυτών είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, είχε αντισώματα, και το πέρασε πολύ ελαφριά. Οι υπόλοιποι 3 παρουσιάζουν λίγο πυρετό και κάποια συμπτώματα. Μαζί με τους 4 εργαζόμενους, σε καραντίνα μπήκαν άλλοι 8 συνάδελφοί τους που ήταν στις ίδιες βάρδιες.

Ο κ. Πάνος επισήμανε ότι θα έπρεπε να έχει αποφασιστεί πολλούς μήνες νωρίτερα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση για τις 16 Αυγούστου. «Όταν υπηρετείς τον ηλικιωμένο, έχεις υποχρέωση να εμβολιαστείς. Δυστυχώς κι εγώ περίμενα να είναι πιο άμεσο και απαιτητό από την Πολιτεία. Έτσι όπως έγινε οι μισοί περιμένουν να φύγουν με αναστολή και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις», επισήμανε ο ίδιος.

Υπογράμμισε, δε, ότι στη σχετική απόφαση υπάρχουν κενά και ασάφειες, που πρέπει να ξεκαθαρίσουν. «ΟΙ εμβολιασμένοι είναι πάλι τα κορόϊδα. Έκαναν το εμβόλιο και καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Είναι εκεί στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του γηροκομείου Βόλου.

Αναρωτήθηκε, δε, για το πώς θα λειτουργήσει το Ίδρυμα, εάν βγουν σε αναστολή οι αρνητές. «Έχει 30 νοσηλευτές ο Βόλος; Ή θα πάει κάποιος σε ένα γηροκομείο που έχει ήδη κρούσματα; Οπωσδήποτε πρέπει να βρεθούν χέρια, ακόμη και από τις τοπικές σχολές νοσηλευτικής», είπε χαρακτηριστικά,

Φωτογραφία: unsplash

ert

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News