Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχεται τριήμερος καύσωνας

Ελλάδα
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχεται τριήμερος καύσωνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με αυτό, οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη (14-07-2021) έως και την Παρασκευή (16-07-2021) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και θα κυμανθούν περί τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Ειδικότερα για την Αττική, η θερμοκρασία την Τετάρτη(14-07-2021) θα φτάσει τους 38 και την Πέμπτη(15-07-2021) και την Παρασκευή(16-07-2021) τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα υποχωρήσει σταδιακά μέσα στο Σαββατοκύριακο(17-07-2021 και 18-07-2021) στις περισσότερες περιοχές και μόνο κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε αργά το απόγευμα της Τρίτης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Δελτίου Πρόγνωσης Καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός αύριο θα είναι αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί  5 με 7 μποφόρ με τη μέγιστη θερμοκρασία στη νότια Κρήτη να φτάνει τους 36 βαθμούς και στα βόρεια τμήματα να μην ξεπερνά τους 33, όσοι έχουν σκάφη θα πρέπει να προσέξουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών αν λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

(Φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News