Μ. Θεοδωρίδου: «Ο εμβολιασμός φρενάρει & αναστέλλει τη δημιουργία μεταλλάξεων»

Ελλάδα
Μ. Θεοδωρίδου: «Ο εμβολιασμός φρενάρει & αναστέλλει τη δημιουργία μεταλλάξεων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η μετάλλαξη Δέλτα επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους»

Στην ανάγκη για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, η οποία παραμένει επιτακτική για να μην ξεφύγει και άλλο η κατάσταση, στάθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής, αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα και όπως τόνισε «το καλοκαίρι αναμένεται «θερμό» καθώς σήμερα Δευτέρα ανακοινώθηκαν 2056 νέα κρούσματα κορωνοϊού, νούμερα εξαιρετικά ανησυχητικά καθώς κάθε Κυριακή τα τεστ είναι λιγότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας».

Ειδική μνεία έκανε στον εμβολιασμό των ηλικιών 12-15 και ξεκαθάρισε πως ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό «είναι μικρός αλλά υπαρκτός όμως υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού και μετάδοσης σε μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο ευάλωτες στη νόσο».

Παράλληλα διευκρίνισε πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού «φρενάρει και αναστέλλει την δημιουργία και άλλων μεταλλάξεων» ενώ όπως τόνισε «σε ποσοστό πάνω από 90% αποτρέπει τη βαριά νόηση και νοσηλεία ενώ σε μικρότερο βαθμό το γεγονός να κολλήσει κάποιος».

Επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους

Η κ. Θεοδωρίδου επίσης τόνισε παράλληλα πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους, ενώ όπως τόνισε χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους εμβολιασμένους με μόνο μια δόση εμβολίου και κάλεσε τον κόσμο να μην καθυστερήσει να την πραγματοποιήσει.

Παράλληλα επεσήμανε πως πολλοί δεν εμβολιάζονται γιατί περιμένουν το φάρμακο όμως τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο σκεύασμα, ενώ αναφορά έκανε στις επιφυλάξεις των χιλιάδων εμβολιασμένων για θέματα γονιμότητας ή θηλασμού.

Όπως ανέφερε αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι δεν εμβολιάζονται γιατί και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν, χωρίς όμως να σκέφτονται πως το 99% που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα τόνισε στο Ισραήλ και τη Βρετανία υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, αλλά δεν έχουν πολλούς νεκρούς και νοσηλείες.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος τόνισε πως αναμένονται σήμερα οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν τις 90.000.

Ο κ. Θεμιστοκέλους ανακοίνωσε πως ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολίων την Πέμπτη 15/07 για τους εμβολιασμούς των παιδιών ηλικίας από 15 έως 17 ετών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News