Φρίκη στην Ηλιούπολη: Έδιναν ναρκωτικά στην 19χρονη, την έδερναν και την εξανάγκαζαν να εκδίδεται

Ελλάδα
Φρίκη στην Ηλιούπολη: Έδιναν ναρκωτικά στην 19χρονη, την έδερναν και την εξανάγκαζαν να εκδίδεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 19χρονη δεν έβγαινε ποτέ μόνη της από το σπίτι

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση της σεξουαλικής κακοποίησης 19χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα αλλά και από αστυνομικό, ο οποίος την κρατούσε αιχμάλωτη σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη.

Η 19χρονη κακοποιούνταν συστηματικά από αστυνόμο, ο οποίος την κράταγε αιχμάλωτη στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, αναγκάζοντάς την να εκδίδεται.

Στην φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε πως εμπλέκεται και ο πατέρας της ο οποίος την κακοποιούσε από τότε που ήταν 11 ετών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν η κοπέλα διέφυγε το Σάββατο από το διαμέρισμα όπου την κρατούσε ο αστυνομικός και κατέφυγε σε γειτονική καφετέρια σε εργαζόμενη της οποίας αφηγήθηκε την περιπέτειά της.

Η υπάλληλος της καφετέριας βοήθησε με όλα τα μέσα την 19χρονη κοπέλα να ξεφύγει από τον εφιάλτη.

Από την πρώτη στιγμή η κοπέλα έφερε τραύματα σε πρόσωπο και στο σώμα της, όπως έκανε γνωστό ένας εκ των δικηγόρων της, ωστόσο μεταφέρθηκε με μεγάλη καθυστέρηση στο νοσοκομείο «Γεννηματά» το βράδυ του Σαββάτου.

Ο αστυνομικός και πατέρας του θύματος κακοποίησης συνελήφθησαν, επιβαρυμένοι με συνολικά 14 κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος.

Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώπιον της Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτριας τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της 19χρονης στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα, ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται και για κύκλωμα σωματεμπορίας.

Στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κατηγορίες για:

Εμπορία ανθρώπου κατ´επαγγελμα

Εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου

Βιασμός κατ'εξακολούθηση

Κατάχρηση σε ασέλγεια

Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους

Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

Ενδοοικογενειακή απειλή

Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Παράνομη οπλοφορία

Και οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέα όσα τους αποδίδονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την καταγγελία της 18χρονης.

Παρακολουθούσε κάθε της βήμα

Η 18χρονη πραγματοποιούσε μόνο κοντινές αποστάσεις μέχρι δηλαδή μέχρι την καφετέρια της περιοχής και πάντα υπό την επίβλεψη του 39χρονου ο οποίος δεν την άφηνε ποτέ να μιλήσει στους γείτονες απειλώντας την με την ίδια της τη ζωή.

Παράλληλα, σύμφωνα με την δικηγόρο της, ο αστυνομικός της έδινε ναρκωτικά, ενώ την έδερνε και της στερούσε την τροφή προκειμένου να την εξαναγκάζει να εκδίδεται.

Σύμφωνα με τους γείτονες, εκτός από τον 39χρονο υπήρχαν και κάποια άλλα άτομα που παρακολουθούσαν κάθε της κίνηση.

Από την αστυνομία αναζητείται τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η ίδια η κοπέλα στους αστυνομικούς.

Πρόκειται για ένα άτομο το οποίο επισκεπτόταν καθημερινά το διαμέρισμα του 39χρονου, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν και οι γείτονες.

"Οδήγησαν την 18χρονη,στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων αφήνοντάς την μακριά από το δικηγόρο της και χωρίς να την οδηγήσουν καν στο νοσοκομείο, παρά τα όσα είχε υποστεί"

Ωστόσο φαίνεται ότι η  υπόθεση έχει και άλλες πτυχές και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σελίδα του Facebook: Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη :» Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, όπου προσήλθε και ο δικηγόρος. Την ίδια στιγμή ο βασανιστής της, αστυνομικός, προσήχθη και δεν συνελλήφθη, παρά την βαριά καταγγελία. Ακόμη, επειδή είναι αστυνομικός, τελικά μεταφέρουν την υπόθεση στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου και οδήγησαν την 18χρονη, αφήνοντάς την μακριά από το δικηγόρο της και χωρίς να την οδηγήσουν καν στο νοσοκομείο, παρά τα όσα είχε υποστεί!

Μέχρι το βράδυ, παρά την εμφάνιση και δεύτερης δικηγόρου, αλλά και αλληλέγγυων ανθρώπων του κινήματος και φεμινιστικών συλλογικοτήτων, δεν υπήρχε καμία γνώση για το πώς χειρίζονταν οι αστυνομικοί την υπόθεση μέσα στο τμήμα. Η πίεση από την ανάδειξη του ζητήματος, έφερε για λίγα λεπτά σε επαφή τους δικηγόρους μαζί της, ώστε να μάθουν τουλάχιστον κάποια πράγματα για το περιστατικό.

Στη συνέχεια, παρά την κατάθεση της κοπέλας, η αστυνομία την κρατούσε ακόμη «αιχμάλωτη» εντός του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, συνεχίζοντας να αρνούνται στους δικηγόρους να τη δουν, εφόσον το ζήτημα τελείωσε, ώστε να μεριμνήσουν για τα δικαιώματά της, την παροχή βοήθειας, τη μετάβαση στο νοσοκομείο και όλα τα απαραίτητα. Μέχρι που τελικά, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά της αστυνομίας, βγήκε από το τμήμα με τη 18χρονη στο πίσω κάθισμα, φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση!».

Δείτε στο βίντεο δηλώσεις των δύο δικηγόρων, Α. Λεγάκη και Γ. Μυκονιάτη, έξω από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, λίγο πριν τη μεταφορά της 18χρονης από την αστυνομία.

Αναλυτικά τι αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση στο facebook

Ενημερωτικά για την υπόθεση που έφεραν στο φως φεμινιστικές συλλογικότητες μετά από καταγγελία: Η 18χρονη κοπέλα πήγε σε καφετέρια της Ηλιούπολης, εμφανώς χτυπημένη, και ζήτησε βοήθεια από εργαζόμενη. Η εργαζόμενη μετέφερε την καταγγελία πως ο άνθρωπος που η 18χρονη είναι σε σχέση για ένα μήνα, την είχε αιχμάλωτη, την κακοποιούσε και την εξέδιδε! Ο βασανιστής της μάλιστα είναι αστυνομικός και, όπως καταγγέλθηκε, οι απειλές γίνονταν και με όπλο!

Η κοπέλα μεταφέρθηκε από το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, όπου προσήλθε και ο δικηγόρος. Την ίδια στιγμή ο βασανιστής της, αστυνομικός, προσήχθη και δεν συνελλήφθη, παρά την βαριά καταγγελία. Ακόμη, επειδή είναι αστυνομικός, τελικά μεταφέρουν την υπόθεση στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου και οδήγησαν την 18χρονη, αφήνοντάς την μακριά από το δικηγόρο της και χωρίς να την οδηγήσουν καν στο νοσοκομείο, παρά τα όσα είχε υποστεί!

Μέχρι το βράδυ, παρά την εμφάνιση και δεύτερης δικηγόρου, αλλά και αλληλέγγυων ανθρώπων του κινήματος και φεμινιστικών συλλογικοτήτων, δεν υπήρχε καμία γνώση για το πώς χειρίζονταν οι αστυνομικοί την υπόθεση μέσα στο τμήμα. Η πίεση από την ανάδειξη του ζητήματος, έφερε για λίγα λεπτά σε επαφή τους δικηγόρους μαζί της, ώστε να μάθουν τουλάχιστον κάποια πράγματα για το περιστατικό.

Στη συνέχεια, παρά την κατάθεση της κοπέλας, η αστυνομία την κρατούσε ακόμη «αιχμάλωτη» εντός του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, συνεχίζοντας να αρνούνται στους δικηγόρους να τη δουν, εφόσον το ζήτημα τελείωσε, ώστε να μεριμνήσουν για τα δικαιώματά της, την παροχή βοήθειας, τη μετάβαση στο νοσοκομείο και όλα τα απαραίτητα. Μέχρι που τελικά, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά της αστυνομίας, βγήκε από το τμήμα με τη 18χρονη στο πίσω κάθισμα, φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση!

dikaiologitika

Φωτογραφία: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News