Εύβοια: Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς στα Στύρα

Ελλάδα
Εύβοια: Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς στα Στύρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην περιοχή εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί από αρκετές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας συμμετέχουν ομάδες εθελοντών

Αισθητά βελτιωμένη περιγράφει την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς στα Στύρα ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Η εικόνα είναι καλύτερη από ότι 3 ώρες πριν. Οι συχνές ρίψεις από αέρος αλλά και η τοποθέτηση των δυνάμεων στο έδαφος έχει περιορίσει τη φωτιά σε ένα κύριο μέτωπο στο χωριό Νιμπορειό που έχει εκκενωθεί» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Κελαϊδίτης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην περιοχή 2 ελικόπτερα όπου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη "κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις στα μέτωπα της φωτιάς" και παράλληλα αναπτύσσονται οι δυνάμεις από εδάφους.

Σε ότι αφορά τα αεροσκάφη που πήραν μέρος στην κατάσβεση «αποσύρθηκαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων» και όπως σημειώνει ο κ. Κελαϊδίτης "περιμένουμε γύρω στις 8:00 το βράδυ να έχουμε ύφεση των ανέμων και έτσι θα μας δοθεί η δυνατότητα να χτυπήσουμε τα μέτωπα της φωτιάς και να περιορίσουμε τις καταστροφικές φλόγες".

Στην περιοχή σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί από αρκετές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας συμμετέχουν ομάδες εθελοντών, υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα από τους Δήμους και την Περιφέρεια όπως επίσης και μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα ενώ η συγκεκριμένη έκταση στην οποία επεκτείνεται τώρα η φωτιά είχε καεί πάλι πριν από 14 χρόνια, το 2007.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News