Ελλάδα

Focus Bari: Εμβολιασμοί στην Ελλάδα - Έρευνα δείχνει ποιοι είναι οι «αρνητές»

Την τελευταία θέση μεταξύ 21 χωρών κατέχει η Ελλάδα παρουσιάζοντας την μικρότερη αναλογία πολιτών που έχει εμβολιαστεί ή που είναι θετικοί στον εμβολιασμό, όπως αποδεικνύει έρευνα που διενήργησε η Focus Bari | YouGov, στις συγκεκριμένες χώρες.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι οι «αρνητές» σύμφωνα με την Focus Bari, είναι κυρίως νεαρότερης ηλικίας, αλλά και το εύρημα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κινητοποιήθηκε προκειμένου να εμβολιαστεί τον τελευταίο μήνα, με ένα ποσοστό 62% να δηλώνει ότι εμβολιάστηκε μέσα στον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της Focus Bari | YouGov που διεξήχθη σε 21 χώρες τον Ιούνιο του 2021, αλλά και όλα τα «κύματα» έρευνας που διεξάγει η Focus Bari στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2021, δύο στους τρεις Έλληνες είναι θετικοί στο εμβόλιο.

Το 68% των Ελλήνων, δηλώνει είτε πως έχει κάνει ήδη το εμβόλιο, είτε πως έχει κλείσει ραντεβού, είτε ότι θα το κάνει οπωσδήποτε καταλαμβάνοντας την 21η θέση.

Στην 20η θέση βρίσκεται με 69% η Ταιβάν, ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 93% και την δεύτερη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 91%. Ακολουθούν με το ίδιο ποσοστό (91%) η Ισπανία, η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη.

Ποιοι είναι οι αρνητές

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας, η αναλογία των «αρνητών» είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες, ενώ παράλληλα υπάρχει μια σταθερή αναλογία «αρνητών» (λίγο περισσότερο από ένας στους δέκα) σε όλες τις ηλικίες.

Εξάλλου, από την πρώτη μέτρηση του Ιανουαρίου 2021 έχει αυξηθεί σημαντκά ο αριθμός των πολιτών που έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει ραντεβού:

Τέλος, στη σημερινή εικόνα, σε ποσοστό 68% οι ερωτηθέντες δηλώνουν πως έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο ή προτίθενται να το κάνουν, σε ποσοστό 12% δηλώνουν ότι δεν θα το κάνουν και ένα ακόμα ποσοστό 20% δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει αν θα το κάνουν ή όχι.

Πηγή: cnn.gr

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια