Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι ξανά οι «8» - Μειώθηκαν οι ποινές

Κρήτη
Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι ξανά οι «8» - Μειώθηκαν οι ποινές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Έδρα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό

Μειωμένες –σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο- ήταν οι ποινές που επιβλήθηκαν στους 8 νεαρούς Κρητικούς, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.  

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων επέβαλε στους 5 εξ αυτών ποινή φυλάκισης 30 μηνών (2,5 ετών) με τριετή αναστολή. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα οι 5 είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών. 

Αναφορικά με τους 3 κατηγορούμενους που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση των πράξεων, τους επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της παροχής κοινωφελούς εργασίας 100 ωρών

Σε πρώτο βαθμό τους είχε επιβληθεί παροχή κοινωφελούς εργασίας 150 ωρών. 

Δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά

Επισημαίνεται ότι η Έδρα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε κανέναν από τους κατηγορούμενους. 

Νωρίτερα σήμερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων έκρινε ένοχους, όπως πρωτόδικα, τους 5 νεαρούς που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εξάλλου, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ότι και οι υπόλοιποι 3 κατηγορούμενοι, οι οποίοι ήταν ανήλικοι εκείνη την περίοδο, "τέλεσαν τις πράξεις" που τους αποδίδονται.

Μετά την καταδικαστική για τους "8" απόφαση, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από την Έδρα να χορηγηθούν στους εντολείς τους τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της μετεφηβικής ηλικίας.

Η Εισαγγελέας πρότεινε, ακολούθως, να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ωστόσο, το δικαστήριο δεν "υιοθέτησε" την εν λόγω πρόταση.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News