Ελλάδα

Σενάρια για στοχευμένα μέτρα σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο         

Υπάρχει σκέψη στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των Επιδημιολόγων για στοχευμένα μέτρα

Με την ανησυχία να είναι έκδηλη, για την έξαρση των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, «φωνές» που θέλουν στοχευμένα μέτρα σε περιοχές της χώρας που εμφανίζουν αυξημένο ιικό φορτίο, φαίνεται να υπάρχουν στην Επιτροπή των Επιδημιολόγων.  

Ειδικότερα, στην αυριανή συνεδρίαση των Ειδικών, η σκέψη να παρθούν στοχευμένα μέτρα σε περιοχές που εμφανίζουν αυξημένο ιικό φορτίο φαίνεται να κυριαρχεί, ενώ οι ειδικοί πάνε και λίγο παραπέρα, καθώς μία μερίδα δηλώνει πως σε περιοχές που υπάρχει αύξηση κρουσμάτων θα πρέπει να επανέλθει το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς και το μέτρο της εστίασης χωρίς μουσική.

Παράλληλα, στην αυριανή συνεδρίαση των Επιδημιολόγων, θα υπάρξει και ειδική ενημέρωση για την πορεία της Κρήτης και κυρίως την πορεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την αύξηση των κρουσμάτων σε μέρη με μεγάλη τουριστική επισκεψημότητα και θέλουν να δουν πώς θα το διαχειριστούν επικοινωνιακά ώστε να μην «στοχοποιηθούν» οι περιοχές αυτές, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα «κλειδώσουν» ή αύριο ή την Πέμπτη, όπου θα υπάρξει και η επίσημη ενημέρωση.

Σημειώνεται πως αν δεν  ληφθούν οι αποφάσεις αύριο ή την Πέμπτη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση οκτώ ημερών ώστε να δουν αν υπάρξει κάμψη με υψηλό ιικό φορτίο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια