Ν. Χαρδαλιάς: Μόνο καθήμενοι στους χώρους διασκέδασης - «Λουκέτο» από την πρώτη παράβαση

Ελλάδα
Ν. Χαρδαλιάς: Μόνο καθήμενοι στους χώρους διασκέδασης - «Λουκέτο» από την πρώτη παράβαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έκτακτες ανακοινώσεις προχώρησε ο Ν. Χαρδαλιάς μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων που παρατηρήθηκε σήμερα

Λόγω «έκρηξης» των κρουσμάτων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προέβη σε νέες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας. 

Ειδικότερα, η μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων, που έφτασαν τα 1.797, σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση, καθώς φαίνεται ότι η διασπορά, ιδιαίτερα στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, είναι πλέον μεγάλη, λίγες μόλις ημέρες μετά το άνοιγμα του συνόλου των δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως υπάρχει ανησυχία ειδικά για την μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας. «Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πολύ να νοσήσουν ακόμη και σοβαρά», είπε, μιλώντας για αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Παράλληλα είπε πως η ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε μικρότερες ηλικίες και μέσο όρο τα 27 έτη. Μόνο σήμερα στο νότιο τομέα Αθηνών, προέκυψε θετικότητα πάνω από 6% στον Άλιμο, με τον κ. Χαρδαλιά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κέντρα διασκέδασης.

Προέτρεψε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν άμεσα και απευθυνόμενος τους νέους τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμβολιαστείτε άμεσα, ειδικά οι νεότεροι προστατέψτε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας και κάντε τακτικά τεστ πριν από δραστηριότητες».

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που είχε ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας, τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι στα 27 έτη και το 99% όσων καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News