Έρχονται 11.700 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Ελλάδα
Έρχονται 11.700 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης - Κεραμέως: «Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό και οικοδομούμε το νέο αναβαθμισμένο σχολείο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών:

«Μετά από 12 χρόνια, προχωράμε άμεσα σε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, που θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές. Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό & οικοδομούμε το νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν οι μαθητές μας».

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την εκπαίδευση της χώρας μας και το σχολείο μας ειδικότερα. Κάνουμε πράξη μία από τις θεμελιώδεις δεσμεύσεις μας, πηγαίνοντας και ένα βήμα πιο πέρα.

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση για φέτος, θα γίνουν όλοι τώρα το καλοκαίρι, οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια, και υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος.

Με σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας, στο νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας, και σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων μας σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές.

Πέρυσι, πραγματοποιήσαμε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, όπου οι σταθεροί δεσμοί μεταξύ μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικών διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας.

Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη».

Νίκος Φίλης: «Με καθυστέρηση ενός χρόνου η κυβέρνηση εξήγγειλε τον διορισμό εκπαιδευτικών»   

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της Παιδείας ασκεί ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης, με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τους διορισμούς εκπαιδευτικών. «Με καθυστέρηση πλέον του ενός χρόνου, η κυβέρνηση εξήγγειλε το διορισμό εκπαιδευτικών, με τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο κ. Φίλης και προσθέτει: «Οι μαζικοί διορισμοί είναι απαραίτητοι, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οι αναπληρωτές έχουν φτάσει το 27% του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών, έναντι 5% στην Ευρώπη».

Γενικεύοντας την κριτική του υποστηρίζει ότι «η κυβερνητική πολιτική την εποχή της πανδημίας έχει επιδεινώσει την κατάσταση στην εκπαίδευση και έχει εκτοξεύσει τις κοινωνικές ανισότητες. Είναι επείγουσα ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια το Σεπτέμβριο με υγειονομική ασφάλεια μετά από 18 μήνες ασυγχώρητης ολιγωρίας και καθυστερήσεων, που αποτελεί αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ».

 Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υπονομεύει το δημόσιο σχολείο, αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς με αυταρχισμό και κάνει τη ζωή στους μαθητές πιο δύσκολη, με αλλεπάλληλους εκπαιδευτικούς φραγμούς. Όπως το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που θα αποκλείσει από αυτά χιλιάδες αποφοίτους Λυκείου». Ο κ. Φίλης καταλήγει: «Χρειαζόμαστε μικρότερες τάξεις, αναδιάρθρωση και μείωση της ύλης, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων για την ενίσχυση της δια ζώσης εκπαίδευσης και δημοκρατική οργάνωση της σχολικής ζωής. Για ένα σχολείο ποιότητας και ισότητας, όχι ανταγωνισμού και διακρίσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News