Ν. Χαρδαλιάς: Δεκτό μόνο αρνητικό μοριακό ή rapid test για ταξίδι στα νησιά - Τα self tests δεν θα γίνονται δεκτά

Κρήτη
Ν. Χαρδαλιάς: Δεκτό μόνο αρνητικό μοριακό ή rapid test για ταξίδι στα νησιά - Τα self tests δεν θα γίνονται δεκτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγές από Δευτέρα 5 Ιουλίου - Ποιοι εξαιρούνται

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως από Δευτέρα 5 Ιουλίου για ταξίδι στα νησιά απαιτούνται:

Για τους ενήλικες: πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapiδ test τις τελευταίες 48 ώρες.

Για ανήλικους: 12-17 ετών οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test, ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Από την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Για χερσαίες μετακινήσεις:

Θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση στην χώρα, καθώς εξετάζονται τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Ποιοι εξαιρούνται

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και

α) όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει

β) όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις, ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Στην συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο τι αλλάζει από τις 15 Ιουλίου για τους μεικτούς και τους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους.

Στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε πως δεν πρόκειται να ληφθούν μέτρα όπως τοπικά lockdowns στην συνέχεια οριζόντια, αλλά τα όποιο περιοριστικά μέτρα θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

Αναλυτικά στοιχεία ΕΔΩ

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News