Εισήγηση ειδικών: Με αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό

Κρήτη
Εισήγηση ειδικών: Με αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων αναφορικά με μέτρα για τους μη εμβολιασμένους ιδίως στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, την οποία καλείται να υιοθετήσει ή όχι η κυβέρνηση, οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να ταξιδεύουν από νομό σε νομό μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, είτε μοριακό είτε rapid.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν πιθανότατα σήμερα στις 6, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νικό Χαρδαλιά.

Αυτή είναι η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης

Με βάση τις πληροφορίες, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου υπάρχουν 79 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή.

Η πλειοψηφία αυτών στον Δήμο Ρεθύμνου, ενώ ακολουθεί ο Δήμος Μυλοποτάμου με μικρότερο αριθμό. Όσον αφορά το Ηράκλειο 101 είναι τα ενεργά κρούσματα, αριθμός που είναι εντός των ορίων που έχει θέσει η Επιτροπής Επιδημιολογικός Επιτήρησης.

Παράλληλα η πλειοψηφία των ενεργών κρουσμάτων είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τα οποία είναι 67, ενώ τα υπόλοιπα εντοπίζονται στους δήμους της ενδοχώρας. Σημειώνεται πως με βάση τα αριθμητικά δεδομένα, εκτός απροόπτου στο «πορτοκαλί», λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, θα παραμείνει και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.  

Τώρα, όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, φαίνεται πως θα παραμείνει  στο «κίτρινο», καταγράφοντας πτωτική τάση, ενώ στο «πράσινο» θα παραμείνει η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις με την πιθανότητα μικρών αλλαγών θα ανακοινωθούν στην προγραμματισμένη ενημέρωση  στις 6 το απόγευμα.  

Σημειώνεται πως στην αξιολόγηση των στοιχείων σημαντικό ρόλο παίζει η συνεχής μείωση των νοσηλειών στις Κλινικές Covid, αλλά και των διασωληνωμένων, αλλά και για το γεγονός ότι τις τελευταίες 14 ημέρες, παρά τις μικρές αυξητικές αυξομειώσεις δεν αλλάζει η γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News