World of Difference: Η επιχειρηματική ανισότητα βρίσκει αντίπαλο

Ελλάδα
World of Difference: Η επιχειρηματική ανισότητα βρίσκει αντίπαλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πρόγραμμα του Ιδρύματος Vodafone έδωσε και φέτος σε δέκα νικητές, από 18 έως 35 ετών, τη δυνατότητα να εργαστούν στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους

Η Έρη Παυλάκη είναι μέσα στους/στις δέκα νικήτριες-ες του προγράμματος του Ιδρύματος Vodafone, που με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Women Do Βusiness έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην προαγωγή της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στην κατάργηση των στερεότυπων γύρω από τη γυναίκα και το επιχειρείν.

Φράσεις όπως “Οι γυναίκες δεν είναι καλές στα οικονομικά”, “τι δουλειά έχει τώρα μια γυναίκα να μπει στον επιχειρηματικό κλάδο” είναι μόνο δύο από τις δεκάδες που ακούμε καθημερινά αλλά δυστυχώς, δεν τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Όχι πια.

Με μία 11ετή πορεία για κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη των νέων, βασιζόμενοι στην τεχνογνωσία και απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις το Ίδρυμα Vodafone με το Πρόγραμμα World of Difference, για μια ακόμη χρονιά, ενισχύει την προσπάθεια όλων όσων έχουν το όραμα μιας ισότιμης κοινωνίας. Και ραγδαία εξελισσόμενης.

434.000 ωφελούμενους μετά, το Πρόγραμμα του Ιδρύματος Vodafone έδωσε και φέτος σε δέκα νικητές, από 18 έως 35 ετών, τη δυνατότητα για έξι μήνες να εργαστούν στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, καλύπτοντας τον μισθό και τις εργοδοτικές τους εισφορές. Έτσι ώστε να τους δώσει την πραγματική ευκαιρία να πράξουν χωρίς δεύτερες σκέψεις και, αξιοποιώντας την εκπαίδευσή τους να συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους σε διαφορετικούς τομείς, με στόχο την εξάλειψη στερεοτύπων, την ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρίες, την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε παιδιά, την καλλιέργεια κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά και την ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Σε αυτόν τον τελευταίο τομέα, συναντάμε την Έρη Παυλάκη, Project Manager και συνιδρύτρια της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Women Do Business, η οποία ξεκίνησε τις δράσεις της τον Μάιο του 2019 από την Κρήτη, συγκεκριμένα από το Ηράκλειο.

‘’Έχουν συμμετάσχει ήδη σε αυτές 1214 γυναίκες”, λέει η Έρη εξηγώντας ότι βασικό αντικείμενο της Οργάνωσης είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της επιχειρηματικής ανισότητας και των στερεοτύπων γύρω από τη γυναίκα και το επιχειρείν. “Δρούμε βάσει 4 πυλώνων: Ενδυνάμωση, εκπαίδευση, mentoring, δικτύωση” συμπληρώνει η Έρη.

Με ενημέρωση γύρω από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, συμβουλευτική και δικτύωση, το Women Do Business - με τη βοήθεια της Έρης - θέλει να συμβάλλει στην αύξηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ευρύτερα όπως και της γυναικείας, που τα ποσοστά αναφέρουν ότι όλο και περισσότερες γυναίκες δημιουργούν κοινωνικές επιχειρήσεις σε σύγκριση με τις παραδοσιακές.

“Από την ανατροφή των παιδιών παρατηρούμε στερεοτυπικές συμπεριφορές από τους ίδιους τους γονείς , άθελά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανασφάλειες στα κορίτσια, που τις ακολουθούν και ως ενήλικες” εξηγεί η ίδια.

Στόχος της, για αυτούς τους έξι μήνες, είναι η δημιουργία του site “Koinoniko-Epixeiro”, μιας πλατφόρμας με επαρκή ενημέρωση για λογιστικά, νομικά, συμβουλευτική και διασύνδεση με τους κατάλληλους φορείς και οργανισμούς, εξειδικευμένους στο κομμάτι της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του εξαμήνου θέλει να έχει στην πλατφόρμα 20 εγγεγραμμένες κοινωνικές επιχειρήσεις της Κρήτης, 7 μέντορες συνεργάτες και να έχει διεξαχθεί ένα webinar για Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. “Συν όλες τις δράσεις επικοινωνίας σε κάποιους χιλιάδες μέσω ΤV, Ράδιο, newsletters”.

Η Έρη έκανε το μεταπτυχιακό της στο Διεθνές Δίκαιο, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα & Διπλωματικές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ έχει ιδρύσει το Εθελοντικό Σωματείο «Είμαι Ακόμα Παιδί», που βοηθάει παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από την οικογενειακή εστία για οποιοδήποτε λόγο. Η πορεία της στις ΜΚΟ είναι αξιοσημείωτη, ενώ ως πρώτο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς της είναι ότι “τρέχει σε τρελές ταχύτητες” με στόχο την όσο το δυνατόν πιο άμεση εξέλιξη. Μέσω από τη δύναμη που της δίνει η θέση που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone στη ΜΙΚΟ Women Do Business, θέλει “όποιος επιθυμεί να ξεκινήσει μία κοινωνική επιχείρηση να μπορεί να βρει συγκεντρωμένες πληροφορίες σε μία πλατφόρμα για το πώς να ξεκινήσει, σε ποιους να απευθυνθεί και ποια βήματα να ακολουθήσει”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News