Μεικτοί και αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους από 15 Ιουλίου - Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα

Κρήτη
Μεικτοί και αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους από 15 Ιουλίου - Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επιχειρηματίας θα αποφασίζει με ποιον από τους δυο τρόπους θα λειτουργεί ο χώρος

Το κυβερνητικό σχέδιο για μοίρασμα των χώρων ψυχαγωγίας, διασκέδασης κ.ο.κ. σε αμιγείς και σε μεικτούς χώρους, παρουσίασε, στις βασικές γραμμές του, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη.

Στους αμιγείς χώρους θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο, διαθέτοντας και το αντίστοιχο πιστοποιητικό αντιστοίχως. Στους μεικτούς χώρους θα έχουν πρόσβαση οι παραπάνω αλλά και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί - οι τελευταίοι μόνο μετά από rapid ή μοριακό τεστ.

Το μέτρο αφορά είτε κλειστούς χώρους, είτε ανοιχτούς χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, εναπόκειται στους επιχειρηματίες να επιλέξουν όποιο μοντέλο θέλουν, με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. Είναι επίσης αυτονόητο ότι θα γίνεται έλεγχος των πιστοποιητικών στην πρώτη περίπτωση, των μέτρων (αποστάσεις) στη δεύτερη.

Το νέο αυτό μοντέλο λειτουργίας της αγοράς θα τεθεί σε λειτουργία από τις 15 Ιουλίου.

Δίνει κίνητρα για τον εμβολιασμό, αφού στους αμιγείς χώρους αυξάνεται η πληρότητα και φτάνει στο 85% σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα (σε αυτά τα δυο με χρήση μάσκας), ενώ την ίδια ώρα η πληρότητα στους μεικτούς χώρους θα είναι 50%. Στο 85% θα είναι η πληρότητα και για τους αμιγείς υπαίθριους χώρους καθημένων, ενώ κλιμακωτή είναι η ποσόστοστη και κάτω του 75% για του μεικτούς.

Για τα κλαμπ και τους υπαίθριους και κλειστούς χώρους διασκέδασης η πληρότητα για τους αμιγείς χώρους είναι στο 60%, ενώ αντίστοιχα στους μεικτούς φτάνει στο 25%. Τέλος στα γήπεδα (ανοικτά και κλειστά) θα έχουν πρόσβαση (με μάσκα) σε ποσοστό 85% μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους.

Κλείνοντας, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι προσωπικά δεδομένα και δικαιώματα πολιτών θα γίνουν απολύτως σεβαστά. Η ανάγκη για χτίσιμο ανοσίας και επανάκτηση των ελευθεριών μας είναι αδήριτη, τόνισε εν κατακλείδι.

Αναλυτικά η παρουσίαση ΕΔΩ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News