Ελλάδα

Προνόμια εμβολιασμένων: Το μεσημέρι ανακοινώσεις - «Covid free» εστιατόρια καφέ και μπαρ

Oι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στην εστίαση θα είναι εκείνοι που θα αποφασίζουν

Mετά την freedom passport για τους νέους, έρχονται σήμερα νέες ανακοινώσεις. 


Στις 12:30 μεσημέρι οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσουν τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δημιουργηθούν "covid free" εστιατόρια και καφέ – μπαρ στα οποία οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από την στιγμή της ανάρρωσης τους από τον κορωνοϊό, θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα και χωρίς αυτοδιαγνωστικό έλεγχο. "Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους όπου η χωρητικότητα για αυτούς, για τους εμβολιασμένους δηλαδή, θα μπορεί να αυξηθεί σημαντικά", τόνισε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.


Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση η πληρότητα των καταστημάτων δεν θα είναι στο 100%, καθώς θα πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.
Οι πλήρως εμβολιασμένοι πελάτες στην είσοδο του καταστήματος θα δείχνουν μέσω εφαρμογής στο κινητό τους το QR code, η εγκυρότητα του οποίου θα διασταυρώνεται από τον υπεύθυνο του εστιατορίου ή του μπαρ. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει έλεγχος και βρεθεί κάποιος ανεμβολίαστος στο εστιατόριο τότε τα πρόστιμα θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά και θα περιλαμβάνουν ακόμα και την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Προκειμένου να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός, καθώς στόχος των διευκολύνσεων δεν είναι ο διχασμός της κοινωνίας, αλλά η ενθάρρυνση όσων το ακόμα το σκέφτονται να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, θα δημιουργηθούν και τα λεγόμενα μεικτά καταστήματα εστίασης στα οποία θα μπορούν να βρίσκονται εμβολιασμένοι και μη. Στους εσωτερικούς χώρους των συγκεκριμένων εστιατορίων όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο θα πρέπει να έχουν διάθεση τους αρνητικό self -test. Ωστόσο, εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι η πληρότητα που θα υπάρχει στα συγκεκριμένα καταστήματα.


Οι ιδιοκτήτες θα αποφασίζουν
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στην εστίαση θα είναι εκείνοι που θα αποφασίζουν αν στο κατάστημα τους θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους ή και ανεμβολίαστους πολίτες.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συνεχώς τονίζει πως η απάντηση στις μεταλλάξεις της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός και η δημιουργία ενός τείχους ανοσίας απέναντι στην νόσο είχε από τις αρχές Ιουνίου προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής τα covid free εστιατόρια και μπαρ.
"Ουδείς το φθινόπωρο δεν θα μπορεί να απαγορέψει σε έναν παραδείγματος χάριν επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους στο μαγαζί του". Εκείνο που προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση και το λέει σε όλους τους τόνους είναι να μην χρειαστεί το φθινόπωρο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα και lockdown.

Πηγή: thetoc.gr , φωτογραφία unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια