Νίκος Φίλης: «Φτήνιες» Μητσοτάκη, αλλά η νεολαία δεν «τσιμπάει»

Ελλάδα
Νίκος Φίλης: «Φτήνιες» Μητσοτάκη, αλλά η νεολαία δεν «τσιμπάει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση Μητσοτάκη για «χαρτζιλίκι 150 ευρώ» στην νεολαία προκαλεί και προσβάλλει

Η απόφαση Μητσοτάκη για «χαρτζιλίκι 150 ευρώ» στην νεολαία προκαλεί και προσβάλλει, πρώτα και κύρια τους ίδιους τους νέους. Επίσης, τους ήδη εμβολιασμένους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που είναι άνεργοι, ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τους συμπολίτες με αναπηρία, τους χαμηλοσυνταξιούχους των 300 ευρώ, όλους εκείνους που χάνουν το σπίτι ή το κατάστημά τους από την επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.

Πόσο απελπιστικές να είναι οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στο χώρο της νεολαίας, ώστε ο πρωθυπουργός να επιχειρεί την «εξαγορά» της με πρόσχημα τον εμβολιασμό;

Πολύ φτηνό το κόλπο σας κ. Μητσοτάκη!

Μόλις προ ολίγων ημερών νομοθετήσατε την εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά. Ψηφίσατε τη δυνατότητα των εργοδοτών της να πληρώνει τις υπερωρίες των νέων με ρεπό. Ετοιμάζεστε να τους εξαιρέσετε από τη δημόσια επικουρική ασφάλιση και οι ασφαλιστικές εισφορές τους να παίζονται στο χρηματιστηριακό τζόγο. Η κυβέρνησή σας τους στοίβαζε σε υπερπλήρεις σχολικές αίθουσες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τους λοιδορούσε για τη... διάδοση του ιού στους ηλικιωμένους και τους ξυλοκοπούσε στις πλατείες και στις διεκδικήσεις της. Το υπουργείο Παιδείας σας φιλοδώρησε τους νέους με δύο χρόνια κλειστά πανεπιστήμια και διαρκή λουκέτα σε σχολεία, ενώ ετοιμάζεται να προικίσει τις σπουδές τους με… ειδικούς φρουρούς και πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ενδιαφέρεστε στ’ αλήθεια για τη νεολαία κύριε Μητσοτάκη;

- Να δώσετε σε όλους τους νέους πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα!

- Να πάρετε σήμερα πίσω την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα αφήσει τουλάχιστον 25.000 «μαθητές της πανδημίας» εκτός Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεσμευτείτε ότι 77.415 υποψήφιοι θα μπούν στα ΑΕΙ, όσες και οι θέσεις που το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι διατίθενται!

- Να κάνετε δεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα Πανεπιστήμια των παιδιών που έχασαν τον ένα ή τους δύο γονείς τους την περίοδο της πανδημίας!

- Να επαναφέρετε τη δυνατότητα των νέων εργαζόμενων των Εσπερινών Σχολείων να εισέρχονται στα Πανεπιστήμια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τη νεολαία να μπει μπροστά στον αγώνα για υγειονομική ασφάλεια. Να σπεύσει μαζικά στον εμβολιασμό με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Είμαστε βέβαιοι ότι οι νέοι μας θα «τσιμπηθούν», αλλά δεν θα «τσιμπήσουν»!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News