«Καμίνι» η Κρήτη για τέταρτη ημέρα - Πού «χτύπησαν» 40άρια - Ο καιρός αύριο

Ελλάδα
«Καμίνι» η Κρήτη για τέταρτη ημέρα - Πού «χτύπησαν» 40άρια - Ο καιρός αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέταρτη ημέρα υψηλών θερμοκρασιών στην Κρήτη - 40 βαθμοί στα νότια

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στην Κρήτη και την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται το σκηνικό να παραμείνει ίδιο έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Κ. Λαγουβάρδο.

Πιο συγκριμένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας, σημειώθηκαν στην Κρήτη, με το θερμόμετρο στο Σίβα Ηρακλείου να φτάνει τους 39,9 βαθμούς Κελσίου. Στη Γόρτυνα 39,2. Στην Πλώρα 38,6. Στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στο Ακρωτήρι 37,3. Στα Χανιά επίσης στον Νεροκούρο 36,9. Στα Φαλάσαρνα 36,9. Στον Λέντα Ηρακλείου, καθώς και στους Αγίους Πάντες Χανίων, το θερμόμετρο έφτασε τους 36,2 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Σημειώνεται πως οι υψηλές θερμοκρασίες στο νησί θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο καιρός αύριο

Κορύφωση του κύματος καύσωνα με μέγιστες έως 43 βαθμούς. Έντονο αίσθημα δυσφορίας κατά τόπους. Σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και κατά τόπους συνθήκες καύσωνα, καθώς και έντονο αίσθημα δυσφορίας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης

Η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 38 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 41, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 42-43 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 39 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 40-41 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News