Δημοσκόπηση της ALCO: Ανασφάλεια στους πολίτες - Δυσαρέσκεια για πανδημία & εργασιακό

Ελλάδα
Δημοσκόπηση της ALCO: Ανασφάλεια στους πολίτες - Δυσαρέσκεια για πανδημία & εργασιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN

Έντονο είναι το αίσθημα της ανασφάλειας για την καθημερινότητα, με σχεδόν έναν στους δύο ερωτηθέντες (48%) να απαντούν ότι νιώθουν λιγότερο ασφαλείς απ’ ό,τι πριν από τρία χρόνια, όπως προκύπτει από τη μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Όπως αποτυπώνεται στην έρευνα, αρνητική είναι η υποδοχή του νέου εργασιακού, καθώς το 55% των πολιτών κρίνει ως αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους τη δυνατότητα διευθέτησης του ωραρίου εργασίας με ατομική συμφωνία.

Δυσαρέσκεια εκφράζει η πλειονότητα των πολιτών και για τη διαχείριση της πανδημίας, με το 54% να δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης. Επιπλέον, το 57% τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, και το 46% λέει «ναι» στην κατάργηση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Ν.Δ κρατά μεγάλο προβάδισμα (36,9%), έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (24%) στην πρόθεση ψήφου, ενώ ισχυρό προβάδισμα διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ερώτημα για το ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες ως καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη δημοσκόπηση του ΟΡΕΝ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News