Πανελλήνιες 2021: οι απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική, Οικονομία

Ελλάδα
Πανελλήνιες 2021: οι απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική, Οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τους καθηγητές των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς

Στην τελική ευθεία των Πανελληνίων εξετάσεων μπήκαν σήμερα οι υποψήφιοι και των τεσσάρων ομάδων προσανατολισμού. 

Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων εξετάσθηκαν σήμερα στην Ιστορία, Ο.Π Ανθρωπιστικών Σπουδών, στη Φυσική, Ο.Π Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και στην Οικονομία, Ο.Π Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Ακολουθούν αναλυτικά οι απαντήσεις και στα τρία μαθήματα, από τους καθηγητές των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΛ Ο.Π Ανθρωπιστικών Σπουδών

Στο μάθημα της Ιστορίας, ήταν αναμενόμενα και επαναλαμβανόμενα τα θέματα, μάλιστα πρόκειται για θεματολογία που αντλήθηκε από τα λεγόμενα θέματα "SOS".

Ένα διαγώνισμα που δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους καλά διαβασμένος μαθητές και δεν απαιτεί ιδιαίτερα εκτεταμένες απαντήσεις.

Ούτε η διαχείριση των ιστορικών πηγών απαιτούσε κάποια ιδιαίτερες «δεξιότητες». Οι καλά διαβασμένοι μαθητές μπορούν να φτάσουν το άριστα.

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στη ΦΥΣΙΚΗ - ΓΕΛ Ο.Π Θετικών Σπουδών & Ο.Π Σπουδών Υγείας

Η Φυσική ήταν ένα διαγώνισμα για διαβασμένους λύτες, όμως χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και ακρότητες. Τα θέματα Β2 και Β3 είχαν ασυνήθιστα πολλές πράξεις.

Το θέμα Γ και Δ δεν επεφύλασσε εκπλήξεις. Φυσικά απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Χρειαζόταν προσοχή στο Θέμα Δ και στην επίλυση των  ασκήσεων και στην πολυπλοκότητα του σχήματος.

Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΓΕΛ Ο.Π Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Αναμενόμενα χαρακτηρίζονται και τα  θέματα στην Οικονομία, για καλά διαβασμένος μαθητές! Το θέμα Β είναι απροσδόκητα μεγάλο με τρία επιμέρους ερωτήματα.

Η αριθμητική παγίδα στο Γ41, θα κοστίσει πέντε μονάδες. Απαιτητικό θέμα το Δ3, αξίας 10 μονάδων. Σωστή διαβάθμιση και «επαρκής» βαθμός δυσκολίας για να ξεκαθαριστούν οι άριστοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News