Σημαντικές ζημιές από ισχυρή χαλαζόπτωση στη Δυτική Θεσσαλία

Ελλάδα
Σημαντικές ζημιές από ισχυρή χαλαζόπτωση στη Δυτική Θεσσαλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση σημειώθηκε και σε χωριά του δήμου Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Σημαντικές ζημιές προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών στη φυτική αλλά και τη ζωική παραγωγή, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Πρόκειται για καλλιέργειες βαμβακιού, σιτηρών, βιομηχανικής τομάτας και πιπεριάς, πεπονιών και καρπουζιών, καθώς και σε θερμοκηπιακές και σταβλικές εγκαταστάσεις, βυθίζοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς, οι οποίοι ζητούν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις και οι καταγραφές του συνόλου των ζημιών στις καλλιέργειες των χωριών που έχουν πληγεί.

Στο δήμο Σοφάδων, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, η αυτοψία ειδικού κλιμακίου, ανέδειξε την έκταση αλλά και το μέγεθος της καταστροφής που σε πολλές περιπτώσεις ανέρχεται στο 100%. Μεγάλες ζημιές έως και ολοκληρωτική καταστροφή καταγράφονται στο Καρποχώρι, στην Αγία Παρασκευή, στην 'Αμπελο, στο Δασοχώρι, στο Μελισσοχώρι, στους Σοφάδες και στο Λουτρό. Στην ΤΚ Καρποχωρίου ζημιές υπέστησαν σχεδόν το 85% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση σημειώθηκε και σε χωριά του δήμου Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Οι ζημιές αφορούν σε βαμβάκι, καλαμπόκι, τριφύλλια, μποστανοειδή, ζαρζαβατικά και θερμοκήπια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News