Μαρία Θεοδωρίδου: «Ανησυχία για τις μεταλλάξεις και για 4ο κύμα»

Ελλάδα
Μαρία Θεοδωρίδου: «Ανησυχία για τις μεταλλάξεις και για 4ο κύμα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν κάνει διακοπές»

«Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με διπλή χαρά, καθώς θεωρείται σύμμαχος στη μάχη κατά της πανδημίας», όπως είπε κατά την έναρξη της σημερινής ενημέρωσης για την πανδημία, η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Ειδικότερα, όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου «το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν κάνει διακοπές. Το καλοκαίρι είναι σύμμαχος στην αποκλιμάκωση της πανδημίας, η οποία σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και στην τήρηση των μέτρων», προσέθεσε.

Επίσης όπως είπε σε 20 από τις 28 χώρες της ΕΕ που συστήνεται ως πρόγραμμα εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca, γίνεται σύσταση χορήγησης με αυτό το εμβόλιο στην δεύτερη δόση, αφού ο κίνδυνος είναι πραγματικά ελάχιστος.

Η χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι ακόμη υπό διεθνή μελέτη, είπε επίσης.

Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε πως «η χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι ακόμη υπό διεθνή μελέτη», ενώ ακολούθως αναφέρθηκε πως γίνεται ήδη διεθνώς χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίων, ενώ παράλληλα τόνισε πως οι μελέτες θα καθορίσουν το πότε θα χρειαστεί η τρίτη «αναμνηστική» δόση.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Το τείχος ανοσίας θα επιτευχθεί εντός του καλοκαιριού   

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος είπε πως σήμερα θα έχουμε περίπου 110.000 εμβολιασμούς.

Παράλληλα ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως 4.150.000 συμπολίτες μας έκαναν τουλάχιστον μια δόση, ενώ πάνω από 3.000.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Τα εμβόλια που περιμένουμε

Αναφορικά με τις παραδόσεις του Ιουλίου, ανακοίνωσε πως, η Pfizer θα παραδώσει πάνω από 1.150.000 δόσεις, η Moderna 380.000 δόσεις και η Johnson & Johnson θα παραδώσει 152.000 δόσεις ως τέλος Ιουνίου και 171.000 δόσεις τον Ιούλιο.

Στη συνέχεια, είπε πως με βάση τους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος, είναι εφικτός ο στόχος του εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού, δηλαδή για να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, μέσα στο καλοκαίρι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News