Ελλάδα

Γλυκά Νερά - Δικηγόροι πιλότου: «Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, δεν ήταν προσχεδιασμένη»

«Κανείς δεν ξέρει γιατί το έκανε» - «Δεν υπάρχει εμπλοκή τρίτου προσώπου»

Ένας εκ των δικηγόρων του 33χρονου συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Κυριακής πως το ενδιαφέρον στην υπόθεση στρέφεται πλέον στην απολογία του πιλότου στον ανακριτή καθώς και στην τύχη που θα έχει η μικρή κόρη του ζευγαριού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο συνήγορος του καθ ομολογίαν δολοφόνου είπε πως ο δράστης δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. «Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το παιδί του», είπε.

«Η μέριμνά του αφορά το μέλλον του παιδιού, γιατί έχει ακούσει διάφορα, ότι το παιδί θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια, ότι θα το χάσει από τη ζωή του», ανέφερε.

Ο κ. Σπύρου, ωστόσο, τόνισε ότι το θέμα του παιδιού δεν είναι υπερασπιστικό όπλο.

Σε ερώτηση για το αν του ζήτησε κάτι ο δράστης, ο κ. Σπύρου είπε ότι δεν ζήτησε τίποτα, παρά μόνο να φροντίσει τι θα γίνει με το παιδί.

Είπε, επίσης, ότι οι οικογένειες της Καρολάιν και του Μπάμπη είναι σε κάποια συνεννόηση σχετικά με το παιδί. Οι γονείς του δράστη επιθυμούν να μεγαλώσουν το παιδί.

Τέλος, επεσήμανε ότι ο δράστης «δεν ρώτησε για την ποινή του. Κατανοεί και επιθυμεί να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε. Δεν έχει προσπαθήσει να δικαιολογήσει τις πράξεις του και έχει ζητήσει συγγνώμη.»

Συγγνώμη εκ μέρους του εντολέα του για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ζήτησε ο έτερος δικηγόρος του 33χρονου πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Σε συνέντευξη του στο OPEN, ο κ. Παπαϊωαννίδης επανέλαβε πως η δολοφονία της 20χρονης, δεν ήταν προσχεδιασμένη.

«Κανείς δεν ξέρει γιατί το έκανε».

Ακόμη ανέφερε πως δεν υπήρχε κίνητρο για την ειδεχθή αυτή πράξη, ούτε και εμπλοκή τρίτου προσώπου.

 «Βούληση του 33χρονου ήταν να ομολογήσει την πράξη του. Γνώμονας ήταν το παιδί του, να είναι κοντά του». Τέλος, τόνισε πως δεν σκοπεύει να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. «Αν είναι θα το ζητήσει ο ανακριτής, εμείς όχι», είπε.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τον 32χρονο

Σύμφωνα με τη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του ο κατηγορούμενος βαρύνεται με δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα και οι ποινές που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα για τα συγκεκριμένα εγκλήματα είναι οι εξής:

- Για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η παράγραφος 1 του άρθρου 299 ΠΚ, αναφέρει πως «όποιος σκότωσε άλλον τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών». Αν η πράξη αποφασίστηκε και εκτελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής, επιβάλλεται κάθειρξη έως 15 έτη.

- Για το κακούργημα της κακοποίησης ζώου, προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη κατ' ανώτατο όριο. Επίσης προβλέπεται και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως εκατό 100 ευρώ έκαστη.

- Για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους, το άρθρο 230 ΠΚ, ορίζει «ότι όποιος, χωρίς να καθιστά άλλον ύποπτο, παριστάνει εν γνώσει του ψευδώς στην αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα ή πλημμέλημα, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».

- Τέλος, για το πλημμέλημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση στις αρχές, η παράγραφος 1 του άρθρου 224 ΠΚ ορίζει τα εξής: «Όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή».

(Φωτογραφία IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια