Πανελλήνιες 2021: Καθυστερήσεις στη μετάδοση των θεμάτων - Που οφείλονται

Ελλάδα
Πανελλήνιες 2021: Καθυστερήσεις στη μετάδοση των θεμάτων - Που οφείλονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας

Στο τρίτο μάθημα εξετάζονται σήμερα Παρασκευή οι μαθητές των Γενικών Λυκείων που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις και έντονες είναι οι ανησυχίες για μια πιθανή νέα καθυστέρηση στη μετάδοση των θεμάτων, πράγμα το οποίο συνέβη όχι μόνο την πρώτη ημέρα, αλλά και την Τετάρτη, που η καθυστέρηση ήταν μεγαλύτερη από μία ώρα. Για το γεγονός ευθύνεται το νέο σύστημα μετάδοσης των θεμάτων.

Πού οφείλεται η καθυστέρηση

Πιο συγκεκριμένα όμως, η καθυστέρηση δείχνει να οφείλεται στη μετάβαση που έγινε τη χρονιά αυτή από το προηγούμενο σύστημα μετάδοσης θεμάτων  (VBI) στο νέο (ΣΑΜ). Χαρακτηριστικό είναι πως κατά τις δοκιμαστικές εκπομπές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το νέο σύστημα είχε –σε ορισμένες περιπτώσεις–  πρόβλημα.

Τι λέει το υπουργείο Παιδείας

«Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε τα τερματικά σημεία να επικοινωνούν ετεροχρονισμένα με την κεντρική υποδομή για την ταχύτερη μετάδοση των θεμάτων. Το ΣΑΜ, εφόσον συνδεθεί αρχικά με την κεντρική υποδομή, ενημερώνεται μόνο με τις νέες αποστολές θεμάτων, ενώ κατά την επανεκκίνησή του απαιτείται η ενημέρωση του συνόλου των αποστολών, καθώς και της εφαρμογής. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην πρώτη περίπτωση (με την αποστολή θεμάτων) απαιτείται λήψη δεδομένων μόνο περίπου 1ΜΒ, ενώ στη δεύτερη (με επανεκκίνηση) περίπου 70ΜΒ.

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι η ταυτόχρονη επανεκκίνηση του συνόλου των τερματικών σημείων επιφέρει τεράστια και αχρείαστη επιβάρυνση στο σύνολο της υποδομής. Συνεπώς, οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να αναμένουν τη λήψη των θεμάτων χωρίς να κάνουν επανεκκίνηση του συστήματος – επανεκκίνηση θα πρέπει να γίνεται μόνο αν έχει δοθεί σχετική οδηγία αποκλειστικά από την ομάδα υποστήριξης του ΣΑΜ», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News