Σύσκεψη ειδικών: Έρχονται αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης

Κρήτη
Σύσκεψη ειδικών: Έρχονται αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βελτίωση των δεικτών φέρνει… πρασίνισμα και διαφοροποιήσεις – Τι εξετάζεται για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών έχουν τεθεί τόσο τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας όσο και της Κρήτης, με τις τελικές εισηγήσεις να κλειδώνουν αύριο καθώς πλέον η ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτική Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, θα πραγματοποιείται την Πέμπτη και όχι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείονται αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης, καθώς η συνολική βελτίωση τόσο στην μείωση των κρουσμάτων όσο και στην μείωση των νοσηλειών στα Νοσοκομεία του νησιού, αναμένεται να επιφέρουν αλλαγή… χρωματισμού.

Ειδικότερα, εξετάζεται να κατέβουν βαθμίδα τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων όσο και του Λασιθίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι η μόνη σε επίπεδο Κρήτης που βρίσκεται αυτή την στιγμή στο πορτοκαλί και εξετάζεται να πέσει στο κίτρινο, εξαιτίας της βελτίωσης που διαφαίνεται στην επιδημιολογική εικόνα τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ίσως να είναι η πρώτη που θα βρεθεί στο πράσινο χρώμα καθώς συνεχίζει να «δίνει» σχεδόν μηδενικά κρούσματα και ελάχιστες νοσηλείες.

Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τους ειδικούς να επισπευστεί η διαδικασία άρσης της απαγόρευσης μετακίνησης που είχε ανακοινωθεί για την 1η Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές εισηγήσεις και στην συνέχεια οι κυβερνητικές αποφάσεις θα κλειδώσουν αύριο και θα φανεί αν οι παραπάνω σκέψεις μετουσιωθούν σε αποφάσεις αυτή την εβδομάδα ή θα δοθεί παράταση μιας ακόμη εβδομάδας.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News