Πανελλήνιες 2021: τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική, Οικονομία

Ελλάδα
Πανελλήνιες 2021: τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική, Οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αυλαία" σήμερα για τα βασικά μαθήματα των Πανελληνίων

Στην τελική ευθεία των Πανελληνίων εξετάσεων μπήκαν σήμερα οι υποψήφιοι και των τεσσάρων ομάδων προσανατολισμού. 

Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων εξετάσθηκαν σήμερα στην Ιστορία, Ο.Π Ανθρωπιστικών Σπουδών, στη Φυσική, Ο.Π Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και στην Οικονομία, Ο.Π Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Δείτε αναλυτικά τα θέματα όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στην ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΛ 

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη ΦΥΣΙΚΗ - ΓΕΛ 

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΓΕΛ 

Όπως σχολιάζουν οι καθηγητές των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς τα θέματα σε Ιστορία και Οικονομία ήταν αναμενόμενα ενώ στη Φυσική ήταν για "διαβασμένους λύτες". 

Στο μάθημα της Ιστορίας, ήταν αναμενόμενα και επαναλαμβανόμενα τα θέματα, μάλιστα πρόκειται για θεματολογία που αντλήθηκε από τα λεγόμενα θέματα "SOS".

Ένα διαγώνισμα που δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους καλά διαβασμένος μαθητές και δεν απαιτεί ιδιαίτερα εκτεταμένες απαντήσεις.

Ούτε η διαχείριση των ιστορικών πηγών απαιτούσε κάποια ιδιαίτερες «δεξιότητες». Οι καλά διαβασμένοι μαθητές μπορούν να φτάσουν το άριστα.

Αναμενόμενα χαρακτηρίζονται και τα  θέματα στην Οικονομία, για καλά διαβασμένος μαθητές! Το θέμα Β είναι απροσδόκητα μεγάλο με τρία επιμέρους ερωτήματα.

Η αριθμητική παγίδα στο Γ41, θα κοστίσει πέντε μονάδες. Απαιτητικό θέμα το Δ3, αξίας 10 μονάδων. Σωστή διαβάθμιση και «επαρκής» βαθμός δυσκολίας για να ξεκαθαριστούν οι άριστοι.

Η Φυσική ήταν ένα διαγώνισμα για διαβασμένους λύτες, όμως χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και ακρότητες. Τα θέματα Β2 και Β3 είχαν ασυνήθιστα πολλές πράξεις.

Το θέμα Γ και Δ δεν επεφύλασσε εκπλήξεις. Φυσικά απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Χρειαζόταν προσοχή στο Θέμα Δ και στην επίλυση των  ασκήσεων και στην πολυπλοκότητα του σχήματος.

Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου. Μινωταύρου 14- Τηλ. 2810 245300

Την ερχόμενη Τρίτη, 29 Ιουνίου, ξεκινούν οι εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων, τόσο για τους αποφοίτους των ΓΕΛ, όσο και των ΕΠΑΛ. Την Τετάρτη, 23 Ιουνίου, συνεχίζουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ με Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News