Ελλάδα

Aλέξης Τσίπρας: «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος σας»

«Χτίζετε τείχη απέναντι στην κοινωνία»

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης αποκαθήλωσε το εργασιακό δίκαιο με την ομιλία του και τον κατηγόρησε για απόπειρα φίμωσης των πολιτικών του αντιπάλων. «Δεν είναι εύκολο να κρυφτεί η αλήθεια. Είναι – για να χρησιμοποιήσω μια ιστορική φράση σας- ορατή δια γυμνού οφθαλμού, σε με τον ιό που όπως ανακαλύψατε εσείς και το καταθέσατε επισήμως σε δηλώσεις σας».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη, διερωτώμενος:

«Πως να κρύψετε, άλλωστε, από 100.000 οικογένειες που αγωνιούν για τα παιδιά τους που δίνουν πανελλαδικές, ότι αποφασίσατε τη χρονιά της πανδημίας, του εγκλεισμού, και του φόβου, να απλώσετε ένα συρματόπλεγμα που θα κρατήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά μακριά από το όνειρό τους;
Πως να κρύψετε από εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες ότι με τον πτωχευτικό νόμο σας πολλοί από αυτούς θα χάσουν τα πάντα και θα βρεθούν στους πέντε δρόμους;».


«Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος σας»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των νέων από την κυβέρνηση, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού: «πώς να κρύψετε το φόβο, την απέχθεια, την περιφρόνηση, προς τη νέα γενιά; Στερείτε από τους νέους της πατρίδας μας τα όνειρα για πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Στέλνετε αστυνομία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τους στοχοποιήσατε, τους κυνηγήσατε με βαρβαρότητα, τους συκοφαντήσατε, στην πανδημία. Στέλνετε χιλιάδες από αυτούς στην ανεργία με την πολιτική σας. Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της χώρας μας, όλο το μίσος που στοκάρουν παντού και πάντα απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα. Η πιο κραυγαλέα επιλογή σας : Τους στερήσατε ακόμη και την επιλογή και τους υποχρεώσατε να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ ξέρατε ότι σε όλη την Ευρώπη η επιστημονική κοινότητα είχε εγείρει σοβαρές ενστάσεις για τη χορήγησή του σε νέες ηλικίες. Και εσείς το χορηγήσατε αποκλειστικά στους κάτω των 39. Χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής».

«Χτίζετε τείχη απέναντι στην κοινωνία»
«Εσείς όμως Κύριε Μητσοτάκη αντί για συλλογική ευθύνη, χτίζετε τείχη. Αυτό κάνετε. Τείχη γύρω για τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, όλους όσοι προσπαθούν να παράγουν και να δημιουργήσουν χωρίς απευθείας αναθέσεις και πλάγιες υποθέσεις. Τείχη τελικά διχασμού και κοινωνικής κατάστασης πολιορκίας. Και εντός των τειχών είναι η ελίτ. Που την στηρίζετε και σας στηρίζει», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας, παράλληλα λόγο για προπαγάνδα και μηχανισμούς ψεμάτων που συνοδεύουν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο.

Πηγή: ethnos.gr, φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια