Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Ελλάδα
Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πλοία δεν αναχωρούν λόγω της 24ώρης απεργίας

Η απεργία των ναυτεργατών πραγματοποιείται κανονικά παρά το ότι κρίθηκε παράνομη.

Ο κόσμος που είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει βρέθηκε στις προβλήτες στο λιμάνι του Πειραιά, το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open εισιτήρια δεν εκδίδονται ενώ αρκετοί ταξιδιώτες έχουν κατέβει στον Πειραιά για να τα αλλάξουν.

Επιβάτες διαμαρτύρονται καθώς όπως είπε μια ταξιδιώτισσα την ενημέρωσαν από την εταιρεία ότι τα πλοία θα πραγματοποιήσουν κανονικά δρομολόγια με αποτέλεσμα να πάει στο λιμάνι με τις αποσκευές της, κάνοντας λόγο για ταλαιπωρία.

«Γνώριζα ότι υπάρχει απεργία, αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει ο καθένας ποια σωματεία προχωρούν στην απεργία. Έχει ευθύνη η εταιρεία» λέει η ίδια. Άλλος ταξιδιώτης είπε ότι «από την εταιρεία του είπαν ότι θα ταξιδέψουν κανονικά και ότι δεν θα γίνει η απεργία γιατί θα είναι παράνομη».

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι «μας ταλαιπωρήσαν οι εταιρείες» ενώ άλλοι λένε ότι «δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλον λόγο από το ότι μας κουβάλησαν για να ασκήσουμε πίεση σε όσους απεργούν».

Τα 13 σωματεία της ΠΝΟ συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, ωστόσο το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά την έκρινε παράνομη, μετά από προσφυγή των ακτοπλόων.

Οι ναυτεργάτες όμως εμφανίζονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την απεργία, γι αυτό και βρίσκονται στους καταπέλτες των πλοίων προκειμένου αυτά να μη φύγουν.

Φωτογραφία αρχείου: intime

newsbeast

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News