Προφυλακιστέος ο 34χρονος για τη διάρρηξη ΑΤΜ με λεία 127.000 ευρώ

Ελλάδα
Προφυλακιστέος ο 34χρονος για τη διάρρηξη ΑΤΜ με λεία 127.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή Κατερίνης, ο 34χρονος αλλοδαπός που κατηγορείται ότι μαζί με συνεργό του διέρρηξαν τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) στο Δίον Πιερίας, απ' όπου απέσπασαν το ποσό των 127.400 ευρώ.

Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος, με καταγωγή από το Κόσοβο, φέρεται να αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, αλλά δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του ανακριτή και εισαγγελέα, που τον έκριναν ομόφωνα προσωρινά κρατούμενο και ήδη οδηγείται στις φυλακές Λάρισας.

Οι αστυνομικές Αρχές ταυτοποίησαν τα στοιχεία και του συνεργού.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 37χρονο, με καταγωγή επίσης από το Κόσοβο. Ο τελευταίος δεν συνελήφθη και εκτιμάται ότι διέφυγε στο εξωτερικό.

Οι δύο αλλοδαποί φαίνεται ότι ταξίδεψαν στην Ελλάδα, μέσω του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων Κιλκίς, προς τον σκοπό της τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Κατά την είσοδό τους στο ελληνικό έδαφος επέδειξαν έγγραφα που πιστοποιούσαν ότι διαμένουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα ξημερώματα της 5ης Ιουνίου πραγματοποίησαν το χτύπημα στο ΑΤΜ και το βράδυ της ίδιας μέρας φαίνεται ότι έφυγαν από την Ελλάδα για να επιστρέψουν όμως ένας 24ωρο αργότερα.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης εξέτασαν κάμερες ασφαλείας τόσο από τα σύνορα Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας όσο κι από την περιοχή της Πιερίας αλλά κι από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αναζητώντας το ύποπτο όχημα και τη διαδρομή τους.

Οι έρευνες τούς οδήγησαν σε ξενοδοχείο, έξω από τη Θεσσαλονίκη (στην Αγχίαλο του δήμου Χαλκηδόνας), όπου την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη ο 34χρονος. Σε έρευνες που ακολούθησαν τόσο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε όσο και σε άλλα σημεία των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- κινητά τηλέφωνα, τρία οχήματα και πλήθος εξειδικευμένων διαρρηκτικών εργαλείων (ηλεκτρικός και υδραυλικός διαστολέας μετάλλων, ηλεκτρικό ψαλίδι κοπής μετάλλων, μεταλλικές ράβδοι και λοστοί, σφυριά, κατσαβίδια κ.ά.). Η λεία τους δεν βρέθηκε παρά μόνο το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News