Πανελλήνιες 2021: ΕΠΑΛ οι απαντήσεις σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Ελλάδα
Πανελλήνιες 2021: ΕΠΑΛ οι απαντήσεις σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απαντήσεις από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, που εξετάσθηκαν σήμερα οι μαθητές των ΕΠΑΛ.

Το neakriti.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς, σας δίνουν πρώτοι τις απαντήσεις, έγκυρα και αναλυτικά. 

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Διαγώνισμα που απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένος μαθητές.

Σύμφωνα με τους καθηγητές των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα θέματα χαρακτηρίζονται ποιοτικά, μέτρια δυσκολίας.  Ποιοτικά θέματα που αφορούν την θεματική ενότητα του αθλητισμού ή μάλλον του  πρωταθλητισμού!

Πολλά ερωτήματα που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της θεωρίας και στη Γλώσσα αλλά και την Λογοτεχνία. Στο πρώτο μέρος του διαγωνίσματος που αφορά μη λογοτεχνικό κείμενο οι ερωτήσεις καλύπτουν μεγάλο φάσμα της θεωρίας που σχετίζεται με τους τρόπους και τα μέσα πειθούς αλλά και την χρήση των εισαγωγικών στο λόγο. Άσκηση με πολλές μονάδες αφορούσε την γραφή  συνωνύμων. Η μικρή έκθεση του ζητήθηκε στο πρώτο μέρος είχε θέμα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αθλητής και τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει προκειμένου να καταφέρει τους στόχους του. Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου .

Αναφέρεται στις τεράστιες δυσκολίες που πρέπει να υπερνικήσει ένας αθλητής προκειμένου να καταφέρει τους στόχους του. Πόσα πράγματα πρέπει να κατανικήσει για να τα καταφέρει. Στις δραστηριότητες ζητείται παράγραφος για την κατανόηση του περιεχομένου. Οι μαθητές  πρέπει να εξηγήσουν τον εξομολογητικό τόνο του ποιήματός με αναφορές σε κειμενικούς δείκτες και να αναφερθούν στην περιγραφή ως εκφραστικό τρόπο. Τέλος πρέπει να γίνει λόγος Για την στάση του πρωταγωνιστή – αθλητή και κατά πόσο μπορεί να εμπνεύσει τους νέους της γενιάς μας.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη, 16 Ιουνίου, με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη, 17 Ιουνίου με την εξέταση των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News