Ελλάδα

Πανελλήνιες 2021: ΕΠΑΛ τα θέματα σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

"Μέτριας δυσκολίας" χαρακτηρίζονται τα θέματα

Mε το μάθημα των Νέων Ελληνικών αρχίζουν σήμερα με τη σειρά τους τις Πανελλήνιες Εξετάσεις τους οι μαθητές των ΕΠΑΛ.

Δείτε εδώ τα θέματα σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Διαγώνισμα που απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένος μαθητές.

Σύμφωνα με τους καθηγητές των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα θέματα χαρακτηρίζονται ποιοτικά, μέτρια δυσκολίας.  Ποιοτικά θέματα που αφορούν την θεματική ενότητα του αθλητισμού ή μάλλον του  πρωταθλητισμού!

Πολλά ερωτήματα που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της θεωρίας και στη Γλώσσα αλλά και την Λογοτεχνία. Στο πρώτο μέρος του διαγωνίσματος που αφορά μη λογοτεχνικό κείμενο οι ερωτήσεις καλύπτουν μεγάλο φάσμα της θεωρίας που σχετίζεται με τους τρόπους και τα μέσα πειθούς αλλά και την χρήση των εισαγωγικών στο λόγο. Άσκηση με πολλές μονάδες αφορούσε την γραφή  συνωνύμων. Η μικρή έκθεση του ζητήθηκε στο πρώτο μέρος είχε θέμα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αθλητής και τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει προκειμένου να καταφέρει τους στόχους του. Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου .

Αναφέρεται στις τεράστιες δυσκολίες που πρέπει να υπερνικήσει ένας αθλητής προκειμένου να καταφέρει τους στόχους του. Πόσα πράγματα πρέπει να κατανικήσει για να τα καταφέρει. Στις δραστηριότητες ζητείται παράγραφος για την κατανόηση του περιεχομένου. Οι μαθητές  πρέπει να εξηγήσουν τον εξομολογητικό τόνο του ποιήματός με αναφορές σε κειμενικούς δείκτες και να αναφερθούν στην περιγραφή ως εκφραστικό τρόπο. Τέλος πρέπει να γίνει λόγος Για την στάση του πρωταγωνιστή – αθλητή και κατά πόσο μπορεί να εμπνεύσει τους νέους της γενιάς μας.

Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου. Μινωταύρου 14- Τηλ. 2810 245300

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη, 16 Ιουνίου, με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη, 17 Ιουνίου με την εξέταση των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια