Πένθος για τον Στέφανο Τσιτσιπά: Έχασε τη γιαγιά του 5 λεπτά πριν τον τελικό του Roland Garros

Σπορ
Πένθος για τον Στέφανο Τσιτσιπά: Έχασε τη γιαγιά του 5 λεπτά πριν τον τελικό του Roland Garros

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε το έμαθε ο παγκόσμιος πρωταθλητής

Ένα συγκλονιστικό γεγονός αποκάλυψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγες ώρες από την κορυφαία (έως την επόμενη) στιγμή της καριέρας του. Λίγα λεπτά πριν μπει στο γήπεδο για τον τελικό του Roland Garros, έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του.

Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μια σπαρακτική ανάρτηση για την αγαπημένη του γιαγιά. Την πιο σημαντική μέρα της καριέρας του, την ημέρα που έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας τενίστας που φτάνει στον τελικό του Roland Garros, εκείνος βίωνε μια μεγάλη απώλεια.

Από τα λόγια του γίνεται σαφές πόσο αγαπούσε τη γιαγιά του. Τη μητέρα του πατέρα του, του ανθρώπου που ενώ γνώριζε πως η μητέρα του είχε φύγει από τη ζωή, ήταν στο box και ως προπονητής και πατέρας, έδινε οδηγίες στον Στέφανο κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ενώ η οικογένειά του είχε μάθει το δυσάρεστο νέο, στον Στέφανο Τσιτσιπά είπαν για τον θάνατο της γιαγιάς του μετά το τέλος του αγώνα, προκειμένου να μην τον επηρεάσουν.

«Πέντε λεπτά πριν μπω στο κορτ, η πολυαγαπημένη γιαγιά μου έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα, η πίστη της οποίας στη ζωή και η προθυμία της να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλους ανθρώπου που έχω γνωρίσει» έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ευχόμενος να υπάρξουν κι άλλοι άνθρωποι σαν εκείνη στον κόσμο, για να γίνει καλύτερος.

«Αυτή είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε εκείνη και μόνο σε εκείνη. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν, αυτό δεν θα ήταν δυνατό», καταλήγει, συγκλονίζοντας τους πάντες.

Έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

«Η ζωή δεν έχει να κάνει με το αν κερδίζεις ή να χάνεις. Έχει να κάνει με το να απολαμβάνεις κάθε ξεχωριστή στιγμή της ζωής, είτε είσαι μόνος είτε με άλλους. Ζώντας μια ζωή με νόημα, χωρίς μιζέρια και αποξένωση. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες είναι κάτι, αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν μπω στο κορτ, η πολυαγαπημένη γιαγιά μου έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα, η πίστη της οποίας στη ζωή και η προθυμία της να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλους ανθρώπου που έχω γνωρίσει. Είναι σημαντικό να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι όπως εκείνη σε αυτόν τον κόσμο. Γιατί άνθρωποι όπως εκείνη σε κάνουν να αισθάνεσαι ζωντανός. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως της ημέρας, των συνθηκών ή της κατάστασης, αυτή είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε εκείνη και μόνο σε εκείνη. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν, αυτό δεν θα ήταν δυνατό».

Φωτογραφία αρχείου:  intime

newsit

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News