ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου

Κρήτη
ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήλον της έριδος το εργασιακό νομοσχέδιο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις-αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων, μετατρέπει τη Στάση Εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη.

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, ώρα 11:00πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

 ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ».

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Συνεχίζουμε τη μάχη για να αποτρέψουμε τη ψήφιση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου, που κλιμακώνει την επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις, που κερδήθηκαν με αγώνες εδώ και έναν αιώνα. Το νομοσχέδιο φέρει νέο συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο και στο σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. Στις διατάξεις του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Γενίκευση και διευκόλυνση της εφαρμογής της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
  • Αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος (σε 150) με μείωση της αμοιβής τους.
  • Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για δεκάδες ακόμη κλάδους.
  • Νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα.
  • Μονιμοποίηση και επέκταση της τηλεργασίας.
  • Επιπλέον εμπόδια και παρέμβαση στη δράση των σωματείων.
  • Περαιτέρω απελευθέρωση των απολύσεων.
  • Περαιτέρω αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο. Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει όρθια.

Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσει το ρολόι της Ιστορίας 100 χρόνια πίσω.

Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα

Διεκδικούμε να αξιοποιούνται οι δυνατότητες που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις για μείωση των ωρών εργασίας και αύξηση του ελεύθερου χρόνου.

Συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Καλούμε όλες και όλους στις

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ»

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κι ο υπουργός εργασίας κατέθεσαν στη βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που καταργεί και σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις  αιώνων των εργαζομένων και αναμένεται να προχωρήσει σε ψήφιση την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

Ανακοίνωση από την Ένωση Συνταξιούχων Νομού Ηρακλείου

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου Κρήτης καλεί τα μέλη της όπως και τους μη οργανωμένους συνταξιούχους στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα της Κυβέρνησης που κατά παραγγελία της ΕΕ και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου σύνταξε, κατάθεσε και προωθεί για ψήφιση αυτές τις ημέρες.

Η Ένωση καλεί για μαζική και αγωνιστική συμμετοχή των συνταξιούχων την Πέμπτη 16/6/2021 και ώρα 11π.μ. στην Πλ. Ελευθερίας για να δηλώσουν μαζί με τα άλλα εργατικά Σωματεία την απαίτηση για την απόσυρση του νομοσχεδίου καθώς και των άλλων προηγούμενων αντεργατικών νόμων.

Η κορύφωση της κινητοποίησης της Πέμπτης 16/6/2021 θα γίνει με το αγωνιστικό συλλαλητήριο των εργατικών Σωματείων για την απόσυρση του νομοσχεδίου Υπουργείου Εργασίας το απόγευμα στην Πλ. Ελευθερίας στις 6.30 μ.μ.

Όλοι στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, συνταξιούχων και αγροτών την Τετάρτη 16/6/2021

 Σκλάβοι του 21του αιώνα δεν θα γίνουμε!!!».

Ανακοίνωση Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου:

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προβλέπει, μεταξύ άλλων:

  1. Την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη αντιμεταρρύθμιση του νομοσχεδίου, που καταργεί την εμβληματικότερη κατάκτηση των εργαζομένων, 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση του 8ώρου στη χώρα μας. Οι επιπλέον 2 ώρες εργασίας, καθημερινά, είναι χωρίς αμοιβή και χωρίς προηγούμενη συλλογική σύμβαση. Θα «επιστραφούν» στον εργαζόμενο, όταν η επιχείρηση το αποφασίσει, με μειωμένο ωράριο ή ρεπό ή μέρες άδειας. Ο εργαζόμενος, δηλαδή, σε μία εποχή αυξημένης ανεργίας και εκβιαστικών διλημμάτων, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση εργασίας του, καλείται να… προτείνει ο ίδιος στον εργοδότη του την επιπλέον απασχόλησή του, χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή. Να συναινέσει, δηλαδή, «εθελοντικά» στην αποστέρηση και του ελάχιστου χρόνου που του έχει απομείνει για ξεκούραση, μόρφωση και οικογενειακές υποχρεώσεις. Να μεταβληθεί σε ζωντανό εξάρτημα της επιχείρησης.
  2. Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία. Πέρα από το γνωστό 50%+1, που νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2018, για την απεργία, προβλέπει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις Γενικές Συνελεύσεις, καταργώντας έτσι το δικαίωμα στον ζωντανό διάλογο, στην αντιπαράθεση των θέσεων και απόψεων, στη ζύμωση και τελικά στη σύνθεση. Πρόκειται ουσιαστικά, για την κατάργηση του δημοκρατικού διαλόγου στα συνδικάτα.

Ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία τους δεν έχουν όρια, αφού από τη μια ζητούν το 50%+1 για την απαρτία των Γενικών Συνελεύσεων για απεργία κι από την άλλη νομιμοποιούν τα αποτελέσματα των ψευδοεκλογών στην εκπαίδευση, που είχαν συμμετοχή 5 – 8%!!!

  1. Καταργούν τον εμβληματικότερο και φιλεργατικότερο νόμο στη χώρα μας για τα εργασιακά, τον Ν. 1264/82.Στο Δημόσιο, ουσιαστικά, απαγορεύουν την απεργία, αφού για πρώτη φορά, πέρα από το προσωπικό ασφαλείας, καθιερώνουν και το προσωπικό «ελάχιστης εγγυημένης εργασίας» σε ποσοστό 33,3%!!!

Ταυτόχρονα, παραπέμπουν στον Ο.ΜΕ.Δ. τις απεργίες και μέχρι ο μεσολαβητής να αποφασίσει, η απεργία αναστέλλεται!!!

Οι ρυθμίσεις αυτές, μαζί με την κατάργηση του άρθρου 15 για τις Επιτροπές Προστασίας συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων από τις απολύσεις, απομειώνουν ακόμη περισσότερο τα εργασιακά μας δικαιώματα. Σε ένα ήδη απονευρωμένο συνταγματικό δικαίωμα, αυτό της απεργίας, όπου το 90% των απεργιών κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές, προστίθενται κι άλλα εμπόδια, που στόχο έχουν την περαιτέρω φαλκίδευσή του, αν όχι την κατάργησή του.

  1. Καταργούν την Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους κι επιχειρήσεις, μειώνουν την αμοιβή των υπερωριών(αν και όταν αυτές πληρώνονται) και απελευθερώνουν τις απολύσεις εργαζομένων, αφού ο εργοδότης δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, αν δικαιωθεί στο δικαστήριο. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ωφελεί μόνο τους εργοδότες κι αποστερεί τη μόνη μέρα ξεκούρασης από τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, καμιά νομική υποχρέωση δεν έχουν οι εργοδότες για αύξηση των θέσεων εργασίας, οι οποίες θα μειωθούν ακόμη περισσότερο εξαιτίας των αυξημένων υπερωριών και του 10ώρου.

Μια επιχείρηση με 100 εργαζόμενους και με 10ωρη εργασία την ημέρα (100 x 10 = 1.000 ώρες) έχει όφελος 25 ημερομίσθια, σε σχέση με την 8ωρη εργασία (100 x 8 = 800) 1.000 – 800 = 200, 200 : 8 = 25!!!

  1. Διαλύουν ουσιαστικά το ΣΕΠΕ απομακρύνοντάς το από την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας με τη μετατροπή του σε «δήθεν» ανεξάρτητη αρχή, απεκδυόμενοι την πολιτική ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ και της εργοδοσίας.

Ουσιαστικά, νομιμοποιεί τη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα εδώ και χρόνια με τα 10ωρα, τα 14ωρα και τα 4ώρα ωράρια εργασίας, με μοναδικό στόχο τα επιπλέον κέρδη για τις επιχειρήσεις.

Τριάντα χρόνια μετά την πρωτοφανή έκρηξη της τεχνολογίας, που αντικατέστησε χιλιάδες  εργατικά χέρια, αντί να έχουμε μείωση των ωρών εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, έχουμε και αύξηση των ωρών εργασίας και μειώσεις στους μισθούς. Το αίτημα των εργατών στο Σικάγο για 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο είναι και πάλι επίκαιρο.

Τα μέτρα αυτά, προφανώς, και δεν θα αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επεκταθούν και στο Δημόσιο, όπως έγινε και το 2010 με την αύξηση του ωραρίου από 37,5 ώρες την εβδομάδα σε 40!!! Ειδικά τα μέτρα που αναφέρονται στη λειτουργία των σωματείων, στο δικαίωμα στην απεργία, στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αφορούν και το Δημόσιο.

Μπροστά σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε μαζικά έτσι ώστε να μην κατατεθεί στη Βουλή, να μην ψηφιστεί κι αν ακόμη ψηφιστεί, να ανατραπεί.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής  Απεργίας για την Τετάρτη 16 Ιούνη ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη.

Οι αγώνες μας δε θα σταματήσουν αν δεν καταργηθεί, ακόμα κι αν ψηφιστεί.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δίνουμε το «παρών» στην απεργία της 16ης Ιουνίου και στο απεργιακό συλλαλητήριο στο Δημαρχείο Ρεθύμνου στις 11:30 πμ για να βροντοφωνάξουμε:

  • Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την απεργία
  • Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις
  • Όχι στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.
  • Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

«Το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ρεθύμνου καλεί σε συγκέντρωση-συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου 2021

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συγκέντρωση-Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας αύριο 16/6/2021, ημέρα ψήφισης του Εργασιακού Νομοσχεδίου στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

     Να είμαστε όλοι εκεί να ενώσουμε τη φωνή μας με την υπόλοιπη Ελλάδα για να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις κατακτήσεις των εργαζομένων για αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

  • Στην διευθέτηση ωραρίου με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
  • Στην μετατροπή του Σ.ΕΠ.Ε σε απρόσωπη Ανεξάρτητη Αρχή.
  • Στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Στην αποδυνάμωση της Απεργίας.
  • Στην κατάργηση του Ν.1264 και την επίθεση στα Συνδικάτα.

Αυτό το Νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει, αλλά απορυθμίζει την αγορά εργασίας.

Εφόσον δεν το διορθώνουν να το αποσύρουν!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-06-2021 ΣΤΙΣ 18:00».

Η ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Συγκέντρωση-Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας αύριο 16/6/2021, ημέρα ψήφισης του Εργασιακού Νομοσχεδίου στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

     Να είμαστε όλοι εκεί να ενώσουμε τη φωνή μας με την υπόλοιπη Ελλάδα για να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις κατακτήσεις των εργαζομένων για αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

  • Στην διευθέτηση ωραρίου με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
  • Στην μετατροπή του Σ.ΕΠ.Ε σε απρόσωπη Ανεξάρτητη Αρχή.
  • Στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Στην αποδυνάμωση της Απεργίας.
  • Στην κατάργηση του Ν.1264 και την επίθεση στα Συνδικάτα.

Αυτό το Νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει, αλλά απορυθμίζει την αγορά εργασίας.

Εφόσον δεν το διορθώνουν να το αποσύρουν!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-06-2021 ΣΤΙΣ 18:00.

ΠΑΜΕ συγκέντρωση-προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιούνη στο Σύνταγμα στις 10:30 θα είναι όλες στις 10:00 πμ στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ομόνοια: ΟΒΣΑ και σωματεία αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ, η ΟΓΕ, Σύλλογοι συνταξιούχων, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας

Πλατεία Κοραή: Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ

Για την συγκέντρωση το απόγευμα στις 17:00 στο Σύνταγμα: Για όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Αττικής οι προσυγκεντρώσεις θα είναι 16:30 στα Προπύλαια.

Τα ναυτεργατικά σωματεία

Nέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου  και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις  24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον της κινητοποίησης αναμένεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο πρωτοδικείο Πειραιά ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων (ΣΕΕΝ), η συζήτηση των οποίων αναμένεται να προσδιοριστεί πιθανότατα αύριο το πρωί.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου, την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση του νόμου για τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων  της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S,Π/Κ & Ο/Γ Μικρών Αποστάσεων.

«Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) η οποία συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

 «Κυβέρνηση – κεφάλαιο επιχειρούν ένα στρατηγικό χτύπημα συντριβής των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την κατάργηση των  νόμων 4150/2013,4714/2020, 2687/1953, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) μέτρα στήριξης των ανέργων, αύξηση των επιδομάτων και επιμήκυνση του χρόνου ανεργίας.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 5:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Ανακοίνωση από το Συνδικάτων οικοδόμων: Να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο-έκτρωμα

"Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε.

Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

 Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων, οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν μέσα στην Πανδημία.

 Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργίας, βάζουν νέα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων με την προώθηση του ηλεκτρονικού φακελώματος που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

 Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Ιούνη, ήταν η απάντηση του εργατόκοσμου στα σχέδια της κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε σκλάβους του 21ου αιώνα.  Είναι η βάση για να κλιμακώσουμε άμεσα την πάλη μας διεκδικώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά.

Η μεγαλοεργοδοσία τρίβει τα χέρια της από ευχαρίστηση γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζεται να της προσφέρει νέα εργαλεία για να ξεζουμίζει τον ιδρώτα της δουλειά μας. Όσα επιχειρήματα και αν προωθούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία, για να καλλωπίσουν ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο και να το παρουσιάσουν ως κάτι σύγχρονο δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους.

Όσους επικοινωνιακούς μηχανισμούς και αν βάλουν να δουλεύουν διπλοβάρδιες για να συγκαλύψουν τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, όσο και να προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη, όσο και αν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με φθηνές δικαιολογίες επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην κλιμάκωση του αγώνα βοηθώντας έτσι την κυβέρνηση και την εργοδοσία, το απεργιακό ποτάμι θα είναι πιο ορμητικό στην νέα απεργιακή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα στις 16 Ιούνη.

Τα μέτρα που προωθούνται δεν συνιστούν πρόοδο ούτε προστατεύουν τους εργαζόμενους.

  Δεν είναι σύγχρονο ούτε προοδευτικό εν έτη 2021 να απαιτείς από τους εργαζόμενους να δουλεύουν περισσότερες ώρες πέραν του 8ωρου και μάλιστα χωρίς πρόσθετη αμοιβή, όταν πάνω σε αυτό το θεμελιώδης ζήτημα έγιναν τεράστιοι αγώνες και χύθηκε αίμα πριν 100 και πλέον χρόνια.

 Πρόοδος δεν είναι να ζητάς από τους εργαζόμενους να δουλεύουν όλο και περισσότερο ενώ η εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας θα έπρεπε να εξασφαλίζει το αντίθετο.

 Δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε προοδευτικό να ζητάς από εργαζόμενους γονείς να δουλεύουν 10ωρα και δωδεκάωρα για να έχουν την «ευκαιρία» να ασχοληθούν με τα παιδιά τους στα ρεπό τους που θα είναι κομμάτια από την κούραση.

 Δεν είναι πρόοδος να κοροϊδεύεις τους φοιτητές που εργάζονται λέγοντας να δουλέψουν περισσότερο για να πάρουν ρεπό να πάνε να μαζέψουν ελιές, ενώ θα έπρεπε να είχαν όλες τις συνθήκες εξασφαλισμένες να ασχοληθούν με τις σπουδές τους και όχι να αναγκάζονται να δουλεύουν.

Τα μέτρα που προωθούνται στηρίζουν την μεγαλοεργοδοσία που τα χειροκροτά και απαιτεί να παρθούν και άλλα.

Τα αντεργατικά μέτρα είναι προαπαιτούμενα του νέου super μνημονίου.

Τα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται σήμερα αποτελούν προαπαιτούμενα του περιβόητου ταμείου ανάπτυξης και των πολλών δισ. ευρώ που θα βάλουν στις τσέπες τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες, τα μεγάλα αρπαχτικά του ιδρώτα μας. Τα μέτρα που συνοδεύουν το ταμείο ανάκαμψης είναι ένα σούπερ μνημόνιο που ενσωματώνει προηγούμενους αντεργατικούς νόμους, όσους προωθούνται σήμερα και όσα σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον. Τα κυβερνητικά σχέδια για νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση είναι ομολογημένα εδώ και πολύ καιρό, θα είναι η συνέχεια του νέου κύκλου επίθεσης.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να φέρουμε ανατροπές προς όφελος της ζωής μας.

Ο μόνος δρόμος για να προστατεύσουμε την ζωή μας, για να αποκρούσουμε την επίθεση και να πετύχουμε νικηφόρα αποτελέσματα είναι ο δρόμος της οργανωμένης πάλης με επίκεντρο τις ανάγκες μας και τις διεκδικήσεις μας. Ακριβώς επειδή ο αγώνας μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, παίρνει μέτρα απέναντι στα συνδικάτα. Προσπαθούν να θωρακίσουν το κατασταλτικό οπλοστάσιο για να υλοποιούν ανενόχλητοι τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και τους σχεδιασμούς.

Η υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια.

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί ότι αυτοί που φτιάχνουν αντεργατικούς νόμους θα σκεφτούν τη δική μας ζωή. Αυτοί μας θέλουν να δουλεύουμε απ’ το πρωί ως το βράδυ, απλήρωτοι, τσαλακώνοντας την υγεία μας για να γεμίζουν οι τσέπες των λίγων.

Τις λύσεις που έχουμε ανάγκη πρέπει εμείς να παλέψουμε να γίνουν πραγματικότητα. Η μάχη θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα.

Όλοι στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Τετάρτη 16 Ιούνη:

στις 11.00 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας

και στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 6:30 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!».

ΑΠΕ - ertnews

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News