Ελλάδα

Υπουργείο Παιδείας: Άνοιξε η σελίδα για τα θέματα και τις Πανελλήνιες 2021

Στόχος είναι να αποφευχθεί τυχόν πτώση του συστήματος

Απο νωρίς το πρωί της Δευτέρας,  το υπουργείο Παιδείας «ανέβασε» την ειδική σελίδα που θα αναρτά τα θέματα Πανελληνίων 2021.

 Η σελίδα αυτή αναρτάται από το υπουργείο ώστε να αποφευχθεί τυχόν πτώση του συστήματος από το αυξημένο ενδιαφέρον των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μία ανάσα από την ανακοίνωση των θεμάτων σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Σήμερα ημέρα πρεμιέρας για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, το ενδιαφέρον των υποψηφίων αναμένεται όπως κάθε πανελλήνιες εξετάσεις να είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Το θ΄έμα έκθεσης θα γίνει γνωστό και θα μεταδώσει το Dnews μόλις βγεί ο πρώτος υποψήφιος από την αίθουσα ενώ το υπουργείο στην ειδική σελίδα του για τις εξετάσεις θα τα αναρτήσει λίγα μετά τις 10:00 το πρωί.

Σειρά στις πανελλήνιες εξετάσεις παίρνουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ αύριο Τρίτη επίσης με τα θέματα και το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ενώ την Τετάρτη οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα διαγωνιστούν σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία ανάλογα το επιστημονικό πεδίο των υποψηφίων.

Την εβδομάδα από Δευτέρα 14/6 έως και Σάββατο 19/6 θα διατεθούν από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις τρεις επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Ειδικότερα όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Αχαΐας, τα self-test δεν θα διατεθούν από τα φαρμακεία, αλλά από τις σχολικές μονάδες. Οι υπεύθυνοι που ορίστηκαν από τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραλάβουν τα self-test για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από την φαρμακαποθήκη PHARMA GROUP ΑΧΑΪΑΣ, Ίου 40, Αγ. Γεώργιος Λάγγουρα, Πάτρα, κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων και το προσωπικό των εξεταστικών κέντρων (υπεύθυνοι εξεταστικών κέντρων) : ΔΕΥΤΕΡΑ 8:00 – 17:00

οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για τα Δημοτικά Σχολεία : ΤΡΙΤΗ 8:00 – 21:00

οι υπεύθυνοι παραλαβής self-test για Νηπιαγωγεία: ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 – 17:00 και θα τα παραδώσουν σε κάθε δικαιούχο, εντός των σχολικών μονάδων.

Dikaiologitika

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια