Γ. Αγγελοπούλου – «Ελλάδα 2021»: «Ό,τι αφήσουμε, να καλυτερεύσει τις συνθήκες των πολιτών στην κοινωνία»

Ελλάδα
Γ. Αγγελοπούλου – «Ελλάδα 2021»: «Ό,τι αφήσουμε, να καλυτερεύσει τις συνθήκες των πολιτών στην κοινωνία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη στο Μαυρομμάτι

Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης της προέδρου της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ήταν στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, στη γενέθλια κατοικία (υπό κατασκευή Μουσείο) «Γεωργίου Καραϊσκάκη». Νωρίτερα επισκέφθηκε το άγαλμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην πλατεία του χωριού, όπου κατέθεσε στεφάνι, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με πολίτες της περιοχής. Ακολούθως αφίχθη στην πόλη της Καρδίτσας και στο Παυσίλυπο, όπου έκανε περίπατο, και εν συνεχεία επισκέφθηκε το Ιστορικό- Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου»- Κέντρο Τεκμηρίωσης & Επικοινωνίας Δήμου Καρδίτσας («Μουσείο της Πόλης»). Εκεί ξεναγήθηκε στους χώρους του και μετά το τέλος της ξενάγησης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Καρδίτσα εντυπωσιάζει πολλαπλά, γιατί είδαμε χιλιάδες ποδήλατα να κυκλοφορούν που σημαίνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση φροντίζει για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Η Καρδίτσα που είδαμε με τον τεράστιο πνεύμονα πρασίνου που έχει στο μέρος της, και σε αυτό που ήθελα πάρα πολύ να δω, το Εθνικό Λαογραφικό Μουσείο στο οποίο τόσα αντικείμενα σε εντυπωσιάζουν, έχει και μία πρωτοτυπία, πρωτοπορία. Είναι η καρδιά του Νικολάου Πλαστήρα, η οποία κυριολεκτικά έχει σωθεί εδώ, μέσα από ένα έργο μοντέρνας σύλληψης που τη δείχνει να μπορεί να κυκλοφορήσει σε όλο το σύμπαν σε όλη την οικουμένη. Το αναφέρω αυτό γιατί ο Δήμος Καρδίτσας έχει κάνει εξαιρετική πρόταση για το "Αντώνης Τρίτσης", προσπαθώντας να συνδέσει και να βγάλει προς τα έξω και να μην χαθούν μοναδικά ιστορικά στοιχεία που έχει, δένοντάς τα, όμως, με τη δυνατότητα υψηλής προσβασιμότητας σε αυτόν τον τόπο. Γιατί εμείς η Επιτροπή Ελλάδα 2021, αυτό που θέλουμε είναι ό,τι αφήσουμε να καλυτερεύσει τις συνθήκες των πολιτών στην κοινωνία. Η μνήμη μας υπάρχει, τιμήσαμε και τιμάμε τους προγόνους μας και όλα τα σημαντικά που έχουν γίνει αλλά έχει σημασία να προετοιμάσουμε τη συνέχεια της πορείας του ελληνικού γένους».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής Καρδίτας, Κώστας Τσιάρας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχόμαστε στο νομό Καρδίτσας, την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, στο πλαίσιο της ανάδειξης του εορτασμού της επετείου της επανάστασης του 1821. Η Καρδίτσα συνδέεται με πολλά ιστορικά γεγονότα και η αλήθεια είναι ότι ο μεγάλος εθνικός ήρωας Γεώργιος Καραϊσκάκης, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στον τόπο μας, και μας κάνει όλους υπερήφανους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News