Ένταση στη Βουλή - Ο Κ. Τασούλας δεν έδωσε το λόγο στον Α. Τσίπρα

Ελλάδα
Ένταση στη Βουλή - Ο Κ. Τασούλας δεν έδωσε το λόγο στον Α. Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να είσαι πρόεδρος όλης της Βουλής» τόνισε ενοχλημένος ο κ.Τσίπρας

Ενταση στη Βουλή μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. O Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας δεν έδωσε τον λόγο στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρώην Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων, ζήτησε να παρέμβει με αφορμή την ερώτησή του για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής παρέμβαση προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πρώην Πρωθυπουργού ή ακόμα και πρώην προέδρου της Βουλής, κάτι που όπως ρητά αναφέρει ο Κανονισμός μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του νομοθετικού έργου.

Τσίπρας: «Να είσαι πρόεδρος όλης της Βουλής»

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε το άρθρο 97 σύμφωνα με το οποίο μπορεί να πάρει τον λόγο όποτε το ζητήσει, με τον κ. Τασούλα να του απαντά ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν αφορά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «φίμωση» και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και να είναι «Πρόεδρος όλης της Βουλής κι όχι της Νέας Δημοκρατίας», όπως είπε.

«Πολιτικός ακτιβισμός», είπε ο Τασούλας

Επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έχει καταθέσει, με τον κ. Τασούλα να του επισημαίνει ότι στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, δηλαδή σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, έχει απαντήσει συνολικά σε επτά επίκαιρες ερωτήσεις. Τρεις του Αλ. Τσίπρα, τρεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και μια του γραμματέα του ΜέΡΑ25. Την προηγούμενη, ΙΖ Κοινοβουλευτική Περίοδο η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα απάντησε συνολικά σε 10 επίκαιρες ερωτήσεις.

Παράλληλα, ο κ. Τασούλας μίλησε για «πολιτικό ακτιβισμό» εκ μέρους του κ. Τσίπρα καθώς επίσης και στους «πολιτικούς μονολόγους», αφού παρόντες ήταν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ethnos.gr, φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News