Ελλάδα

Γάμοι και βαφτίσεις με μουσική αλλά άνευ... χορού

Στα τραπέζια καθισμένοι και όχι να χορεύουν οφείλουν να είναι η νύφη, ο γαμπρός και οι καλεσμένοι τους

Για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, τη μουσική και την αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός στην ΕΡΤ, όλα τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ έχουν νόημα. «Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 01.30 έως 05.00 λήγει τέλος του μήνα. Αυτή την στιγμή οι λοιμωξιολόγοι μας λένε ότι πρέπει να τηρήσουμε αυτό το ωράριο», σημείωσε.

Τα νέα δεδομένα για γάμους - βαφτίσεις 

«Από 1ης Ιουλίου οι λοιμωξιολόγοι έκριναν ότι μπορούμε να πάμε στα 300 άτομα και πάντοτε με μέτρα και κανόνες, με ροτόντες των 8 ατόμων” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης, ενώ μιλώντας για τους γάμους διευκρίνισε ότι οι καλεσμένοι θα ψυχαγωγούνται με μουσική αλλά δεν θα μπορούν να χορεύουν. «Νομίζω ότι 300 άτομα είναι αρκετά σε αυτή τη φάση. Τα μέτρα και οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί. Μουσική κανονικά. Όταν λέμε μουσική εννοούμε μουσική και ζωντανή. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να χορέψουμε, μόνο μουσική καθήμενοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης

«Μακάρι να τελειώσουμε  και να μπούμε σε πλήρη κανονικότητα αλλά οι κανόνες αυτοί είναι τώρα. Κάνουμε βήματα σοβαρά και σταθερά για να καταφέρουμε να περάσουμε στην κανονικότητα».

Επιχειρήσεις εστίασης σε στοές

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε στοές, η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλα όσα βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές μόνο με δύο εισόδους.

Μουσική στην εστιάση

«Τίποτα δεν αλλάζει από τον τρόπο που λειτουργούσαμε πριν, όπως είχαμε τα ηχεία πριν, έτσι θα ακούμε μουσική και τώρα», είπε αναφερόμενος στο γεγονός ότι επανέρχεται η μουσική στην εστίαση.

Όπου λειτουργεί η μουσική, θα γίνεται με τους κανόνες, δεν θα ενοχλούμε, όπου δεν πρέπει να ενοχλούμε».

Φωτογραφία: unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Grtimes

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια