Ελλάδα

Κύπρος: Στα δικαστήρια επιδημιολόγοι με διαφωνούντες για τα μέτρα

Ζητούν ασυλία από την Κυβέρνηση

Μέλη της Επιτροπής προειδοποιούν ότι δεν θα παρέχουν πλέον τις Συμβουλευτικές τους υπηρεσίες για τον κορωνοϊό

Σε έντονους τόνους διεξήχθη την Τρίτη (8/6) η συνεδρία των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι αγωγές που έχουν καταχωρηθεί στα δικαστήρια από 108 πολίτες κατά του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου και μελών της Επιτροπής με φόντο τη διαχείριση της πανδημίας και όπως υποστηρίζουν τη παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων όπως προστατεύονται στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας λόγω της επιβολής αντισυνταγματικών μέτρων.

Μέλη της Επιτροπής σύμφωνα με τον ιστότοπο kathimerini.gr, καλούνται να παρουσιαστούν την Παρασκευή (11/6) ενώπιον δικαστηρίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής έχουν αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον Υπουργό Υγείας ζητώντας να τους παραχωρηθεί «νομική ασυλία», ενώ προειδοποιούν ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα παρέχουν πλέον τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ιστότοπου, οι επιστήμονες συμμερίζονται την ίδια θέση σε σχέση με τον χειρισμό του συγκεκριμένου ζητήματος, ενώ αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια