Ελλάδα

«Πράσινο φως» για την μουσική στην εστίαση – Αλλάζει η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Μουσική αλλά χωρίς… χορούς στους γάμους - Πρόταση για κατάργηση απαγόρευσης κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, μία ώρα μετά από την προγραμματισμένη ενημέρωση για την πανδημία, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την επόμενη ομάδα μέτρων που θα αρθούν και αφορούν, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση κυκλοφορίας, την μουσική στην εστίαση και τον αριθμό καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να κλειδώνουν οι εισηγήσεις των ειδικών στα εξής:

Μετάθεση της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας από το ερχόμενο Σάββατο από τις 00:30 στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα οριζοντίως, δηλαδή χωρίς διαφοροποίηση ανάμεσα στις περιοχές με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα. Στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα θα κλείνει οι επιχειρήσεις εστίασης.

«Πράσινο φως» και για την μουσική στην εστίαση οριζοντίως, με όριο μάλιστα στα... ντεσιμπέλ.

Ακόμη, υπάρχει η πρόταση για κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου.

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί ένας «οδικός χάρτης» που θα προβλέπει τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τους γάμους, τις βαπτίσεις και τις εν γένει δεξιώσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το όριο των 100 καλεσμένων θα αυξηθεί στους 300.

Μια πρόταση που φαίνεται να προκρίνεται είναι να επιτραπεί η μουσική και στους γάμους όμως χωρίς να επιτρέπονται οι... χοροί.

Η λειτουργία μπαρ και νυχτερινών κέντρων φαίνεται πως τοποθετείται χρονικά στις αρχές Ιουλίου και με προϋπόθεση η εμβολιαστική κάλυψη στην χώρα να έχει φτάσει το 50%

Για τα ζωντανά θεάματα αναμένεται να επιτραπεί πληρότητα 60% επί του χώρου.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια