Ελλάδα

Σήμερα στις 7 ανακοινώσεις Κικίλια – Χαρδαλιά για νέα μέτρα

Τα σενάρια για τα νέα μέτρα

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, μία ώρα μετά από την προγραμματισμένη ενημέρωση για την πανδημία, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την επόμενη ομάδα μέτρων που θα αρθούν και αφορούν, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση κυκλοφορίας, την μουσική στην εστίαση και τον αριθμό καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις.

Τις ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αποφάσεις για τη μουσική στην εστίαση και την απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να λάβει σήμερα η κυβέρνηση μετά και τις προτάσεις από την επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα, δεδομένου ότι η πορεία της επιδημίας εμφανίζει αισθητά σημεία αποκλιμάκωσης σε επίπεδο κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί εμφανίζονται θετικοί στο να ηχήσει και πάλι η μουσική, πιθανότατα από το ερχόμενο Σάββατο, σε εστιατόρια και καφέ, ενώ σε σχέση με την απαγόρευση της κυκλοφορίας εξετάζονται δύο σενάρια: α) παράταση μέχρι τις 1:30 ή β) πλήρης κατάργηση.

Μένει να φάνει αν τα παραπάνω θα συσχετιστούν με την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής ή η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε οριζόντια μέτρα για την επικράτεια.

Η παρουσία του υφυπουργού πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά στην σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια είναι δηλωτική των ανακοινώσεων που έρχονται στις 19:00 το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθούν σε ισχύ από το προσεχές Σάββατο.

Έρχεται νέα χαλάρωση των μέτρων: Οδικός χάρτης για τους γάμους

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί ένας «οδικός χάρτης» που θα προβλέπει τα επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τους γάμους, τις βαπτίσεις και τις εν γένει δεξιώσεις, καθώς σύμφωνα με πηγή από το υπουργείο Υγείας «δεν είναι δυνατόν σε χαρμόσυνα μυστήρια να μην υπάρχει μουσική, ενώ ζητούμενο παραμένει με ποιους όρους για παράδειγμα θα χορεύουν οι καλεσμένοι, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση των ειδικών είναι αυξηθούν οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις, από τα 100 στα 200 άτομα.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια