Κυρ. Μητσοτάκης: Προσλήψεις 4.900, πρωτίστως, νοσηλευτών τον Σεπτέμβριο

Ελλάδα
Κυρ. Μητσοτάκης: Προσλήψεις 4.900, πρωτίστως, νοσηλευτών τον Σεπτέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τώρα προκηρύσσονται ακόμα 600 μόνιμες θέσεις γιατρών»

Αρκετές ειδήσεις «έβγαλε» η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Βουλή για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό, ο οποίος μεταξύ άλλων προανήγγειλε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Αναφερόμενος στο ΕΣΥ είπε ότι τους τελευταίους 16 μήνες ενισχύθηκε με χιλιάδες επαγγελματίες υγείας. «Τώρα προκηρύσσονται ακόμα 600 μόνιμες θέσεις γιατρών και το Σεπτέμβριο άλλες 4.900 θέσεις, πρωτίστως νοσηλευτών. Παραλάβαμε 557 κλίνες ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή πλησιάζουν τις 1.500. Ενώ τα νοσοκομεία μας διαθέτουν πια σύγχρονο εξοπλισμό και οι γιατροί μας τεράστια εμπειρία και όλα αυτά θα είναι πραγματικά κρίμα να ξοδευτούν σε μία αχρείαστη φθινοπωρινή αναμέτρηση με τον ιό» είπε προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνουν τα θεμέλια της επόμενης μέρας για τη δημόσια υγεία, με βάρος στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αλλά και στη διαλειτουργικότητα των νοσοκομείων.

«Στη στελέχωση των δομών της Περιφέρειας, με ειδικά κίνητρα για τα χωριά και τα νησιά μας. Στην επιθετική προώθηση στρατηγικών πρόληψης και βέβαια στον απαραίτητο εκσυγχρονισμό πολλών δομών υγείας με τα περίπου 2 δισεκατομμύρια, τα οποία προορίζονται για αυτόν τον σκοπό από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από το νέο ΕΣΠΑ» είπε.

«Tην πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η πολιτεία, θα την διαδεχθεί και η επίσημη θέση της για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Θέσπιση, περιεχόμενο και διαδικασία έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19" (Α' 87) και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

«Πολύ σύντομα, μετά από αίτημα μου θα γνωμοδοτήσει δημόσια η επιτροπή βιοηθικής. Και η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευση της θα αποφασίσει με ευαισθησία, αλλά και με σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία» είπε.

Για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Επίσης ο πρωθυπουργός και αφού είπε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της ιατρικής του 20ου αιώνα αποτέλεσαν οι μαζικοί εμβολιασμοί τόνισε «σε λίγο, βέβαια, ως προς το ζήτημα των εμβολιασμών, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η πολιτεία, θα την διαδεχθεί και η επίσημη θέση της για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Πολύ σύντομα, μετά από αίτημα μου θα γνωμοδοτήσει δημόσια η επιτροπή βιοηθικής. Και η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευση της θα αποφασίσει με ευαισθησία, αλλά και με σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία».

«Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, ωστόσο, θα είναι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα που θα διαδεχθεί τις σημερινές εκκλήσεις. Αναφέρομαι ειδικά σε αυτή τη συζήτηση η οποία έχει ξεκινήσει για τις διευκολύνσεις. Προτιμώ τον όρο αυτόν από τον όρο προνόμια ή ελευθερίες που μπορεί να έχουν οι πολίτες μας, συμπολίτες μας οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι. Είναι μια συζήτηση η οποία θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και η επίσημη αφετηρία της θα είναι η χρονική εκείνη στιγμή που όπως είπα πριν, όλοι οι συμπολίτες μας θα μπορούν εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο το οποίο επιθυμούν να κάνουν. Και βέβαια ουδείς -να δώσω ένα ενδεικτικό μόνο παράδειγμα- το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει, παραδείγματος χάρη, σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει, ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους συμπολίτες μας» συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι θα ήθελε το σωστό να πηγάζει από την ίδια την κοινωνία, παρά να επιβάλλεται σε αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News