Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: «Θα με μηνύσουν γιατί προτρέπω τους πολίτες να εμβολιαστούν»

Τι είπε για όσους διστάζουν να κάνουν τη 2η δόση του AstraZeneca

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας είπε ότι απειλήθηκε με μήνυση από συνάδελφό του χειρουργό, επειδή προτρέπει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Απειλές για μηνύσεις δέχεται ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, γιατί προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν, όπως δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Βασιλακόπουλος, έκανε γνωστό ότι απειλήθηκε με μήνυση ενώ μίλησε και για «αλήτες γιατρούς»: «Υπάρχει συνάδελφος, ιδιώτης χειρουργός ο οποίος έστειλε στην ιατρική Σχολή της Αθήνας επιστολή με την οποία με απειλεί ότι θα με μηνύσει, γιατί παρασύρω τον κόσμο στο θάνατο, λέγοντας υπέρ των εμβολίων», είπε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑNT1, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι: «για να μην υπάρχει τέταρτο κύμα κορωνοϊού, θα πρέπει να εμβολιαστούμε, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό το λέμε όλοι οι λογικοί επιστήμονες, διότι κυκλοφορεί και πολλή τρέλα.

«Υπάρχει συνάδελφος, ιδιώτης χειρουργός, ο οποίος έστειλε επιστολή στην Ιατρική Σχολή, ότι θα με μηνύσει επειδή προτρέπω τους πολίτες να κάνουν τον εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ένα ποσοστό πολιτών διστάζουν να εμβολιαστούν επειδή υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαβάζουν πράγματα από επιστήμονες που δεν στέκουν. Το Κράτος θα έπρεπε να παρεμβαίνει όταν κάποιος λέει ψέματα».

Τα προνόμια στους εμβολιασμένους μπορεί να λειτουργήσουν θετικά

«Μερικά πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα στην εφαρμογή και να «ξεφύγουν τα πράγματα» σε τοπικό επίπεδο, αλλά νομίζω ότι γενικά τα προνόμια στους εμβολιασμένους μπορεί να λειτουργήσουν θετικά. Το υγειονομικό σκέλος λέει ότι ο εμβολιασμένος έχει μικρή πιθανότητα να κολλήσει ο ίδιος ή να μεταδώσει τον ιό και αν κολλήσει ο ίδιος θα νοσήσει ελαφρά», σημείωσε σχετικά με την συζήτηση για την διακριτή μεταχείριση εμβολιασμένων και μη.

Για τη δεύτερη δόση AstraZeneca

Για τους διστακτικούς να κάνουν την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «αν κάποιος δεν έχει πάθει κάτι με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει με την δεύτερη δόση. Σε τελική ανάλυση, αν χρειαστεί, ας κάνουμε και εδώ ότι έκαναν άλλες χώρες, πράγματα που δεν είναι επιστημονικά «δικαιολογημένα», που δεν έχουν επιστημονική βάση, να κάνουν δηλαδή την δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο, αρκεί να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί».

Εμβολιασμός παιδιών και «αλήτες γιατροί»

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «ο κίνδυνος να υπάρξει παρενέργεια είναι μηδαμινός, ενώ στην Ελλάδα έχουμε ήδη θρηνήσει τρία παιδιά από κορωνοϊού. Γιατί γονείς έχουν δισταγμό για τα εμβόλια; Γιατί υπήρχαν αλήτες γιατροί, όπως ενός Άγγλου που συνέδεσε το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού με τον αυτισμό. Έχουν γίνει εκατομμύρια παιδιά και δεν έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στον κόσμο. Αν ένα παιδί νοσούσε και νοσηλευόταν στην Εντατική και σας έλεγα ότι υπάρχει ένα καινούριο αντιβιοτικό που μπορεί να το σώσει, θα το δίνατε; Ναι, είναι η απάντηση. Μα γιατί, ενώ είναι κάτι καινούριο; Το ίδιο ισχύει και για το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια