Βρετανία - «Πράσινη λίστα»: Δεν εντάχθηκε η Ελλάδα σύμφωνα με το BBC

Ελλάδα
Βρετανία - «Πράσινη λίστα»: Δεν εντάχθηκε η Ελλάδα σύμφωνα με το BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν θα προστεθούν τελικά καθόλου νέες χώρες ή περιοχές στην «πράσινη λίστα»

 "Πονοκέφαλο" προκαλεί η «πράσινη λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ενώ το πρωί ο βρετανικός Τύπος είχε δημοσιεύσει τις χώρες που θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, εν τέλει το BBC αναφέρει πως το συγκεκριμένο σχέδιο μπαίνει στον πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, όλα δείχνουν πως δεν θα προστεθούν τελικά καθόλου νέες χώρες ή περιοχές στην «πράσινη λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας,

Όχι πρόσθεση, αλλά… αφαίρεση

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα κάποιες χώρες να αφαιρεθούν κιόλας από την «πράσινη λίστα», ενώ αναμένεται να υπάρξουν προσθήκες χωρών στην «κόκκινη λίστα».

Η πλήρης λίστα των χωρών αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας από τον υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα υπήρξε πληθος δημοσιευμάτων από βρετανικά ΜΜΕ που εκτιμούσαν ότι θα ανάψει «πράσινο φως» για τουλάχιστον πέντε ελληνικά νησιά: Κεφαλονιά, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, ενώ θεωρούσαν πιθανό και το «άνοιγμα» Κέρκυρας, Λέσβου και Ρόδου.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο, η Βρετανία απελευθέρωσε τα ταξίδια σε μόνο 12 χώρες του εξωτερικού, με την Ελλάδα και την Ισπανία να μένουν εκτός, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση αεροπορικών εταιρειών και επιχειρήσεων του κλάδου.

Πηγή: in.gr

φωτογραφία unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News