Τα πιο λαχταριστικά κρουασανάκια με ζαμπόν και τυρί

Ελλάδα
Τα πιο λαχταριστικά κρουασανάκια με ζαμπόν και τυρί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανεύκολα σε παρασκευή κρουασανάκια - Φτιάχνονται στο πι και φι!

Φτιάξτε εκπληκτικά και αφράτα Κρουασάν!

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και θα ενθουσιαστείτε τόσο από το πόσο εύκολα παρασκευάζονται, αλλά και πόσο γρήγορα καταναλώνονται.

Αγαπημένη συνταγή της ομάδας Live Kithcne και του Πάνου Παπαδάκη, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!  

Για τη ζύμη

  • 450 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 2 μεσαία αυγά
  • 150 γρ χλιαρό γάλα
  • 8 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 1 κτσ γιαούρτι
  • 2 κτγ αλάτι
  • 50 γρ λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ τυρί φέτα
  • 4 φέτες ζαμπόν

Για το άλειμμα:

  • 1 κρόκο
  • Σουσάμι

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τα αυγά  (Μέτρια), το γιαούρτι, την ξηρή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε Το αλάτι και το αλεύρι για τσουρέκι σε δόσεις σταδιακά μέχρι να έχουμε ενα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι!!.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ενσωματωθεί μέσα στην ζύμη.

Ξεκουράζουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη για 40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι πατώντας το με την παλάμη μας  πάνω στον πάγκο μέχρι να γίνει ένα στρόγγυλο σχήμα περίπου 30 εκατοστά.

Στην συνέχεια με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε περαιτέρω μέχρι να φτάσουμε το επιθυμητό άνοιγμα της ζύμης!

Με την βοήθεια μιας ροδέλας η μαχαιριού κόβουμε την ζύμη σταυρωτά και στην συνέχεια ξανά κόβουμε τα τρίγωνα στην μέση και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία  ακόμα 1 φορά μέχρι να έχουμε 16 κομμάτια.

Ετοιμάζουμε την γέμιση τρίβοντας την φέτα και ψιλοκόβουμε το ζαμπόν.

Βάζουμε μια μικρή ποσότητα γέμισης στο πάνω μέρος από κάθε τρίγωνο κομμάτι και ρολάρουμε φτιάχνοντας ένα - ένα τα κρουασανάκια.

Σε ένα ταψί κουζίνας με λαδόκολλα τοποθετούμε με απόσταση τα κρουασανάκια το ένα δίπλα στο άλλο και με την ένωση προς τα κάτω για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο!

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 10 με 15 λεπτά να διπλασιαστούν.

Χτυπάμε ένα κρόκο από ένα αυγό μεγάλο και αλείφουμε τα κρουασανάκια.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στην κάτω σχάρα στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News